Onderwijsrichting vwo delta

Houd je erg van leren en wil je veel te weten komen over van alles en nog wat? Geven je scores op de basisschool ook aan dat je veel interesse hebt in leren en dat het je goed lukt? Dan zou jij die leerling kunnen zijn voor wie het vwo een prima plek is.

Je krijgt een gymnasiumdiploma als je naast andere vwo-vakken ook de klassieke talen Grieks en Latijn gevolgd hebt. Door deze talen te leren maak je kennis met de denkers uit de Griekse en Romeinse cultuur. Je leert daardoor ook standpunten van anderen te waarderen of te bediscussiƫren.

Maar niet alle vwo-leerlingen vinden het interessant om de klassieke talen te volgen. Zij willen misschien juist graag meer weten over filosofie, of over de natuurwetenschappen, of over kunst of andere culturen. Daarom bieden we in ons vwo naast of in plaats van de klassieke talen ook andere vakken aan. Dat doen we in drie delta-uren. In deze uren volg je vakken die je zelf kiest. Door de manier van werken willen we je een zelfstandige en onderzoekende houding aanleren. We noemen dat academische vorming.