Vervoer

Iedere dag naar het Greijdanus
Dagelijks gaan ruim 3.600 leerlingen naar de vestigingen van het Greijdanus in Enschede, Hardenberg, Meppel en Zwolle.

Sommigen komen op de fiets, anderen wonen verder weg en komen met het openbaar vervoer. Voor leerlingen van Greijdanus is vervoer een belangrijk aspect van het ‘naar school gaan’. Greijdanus heeft als doelstelling om zoveel mogelijk leerlingen gereformeerd onderwijs te kunnen bieden. Vervoer van en naar school kan een belangrijk onderdeel zijn dat mee kan spelen in de schoolkeuze. Om die drempel zo laag mogelijk te maken biedt Greijdanus, deels in combinatie met de Stichting Vrienden van Greijdanus, diverse mogelijkheden aan waar jij als leerling of u als ouder gebruik van kunt maken.

E-bike en scooters
U woont verder van school en uw kind maakt gebruik van een e-bike of scooter. Per vestiging wordt de mogelijkheid geboden om de accu van de e-bike op te laden. In Zwolle en Hardenberg is voor de stalling van e-bike’s en brommers een aparte ruimte beschikbaar. Voor de sleutel van deze ruimte kan borg in rekening gebracht worden. Op de twee andere vestigingen kunnen de e-bike’s en scooter in het fietsenhok worden gestald. Op elke vestiging kan hiervoor contact opgenomen worden met de conciërge.

Openbaar vervoer 
Het kan zijn dat u in een andere plaats woont en dat de fiets, e-bike of scooter geen optie is. In dat geval kan de trein of bus uitkomst bieden.

Trein - Voor het vervoer met de trein biedt de NS abonnementen aan. U heeft keus uit verschillende abonnementen, zoals een traject kaart of altijd vrij abonnement. Hiervoor verwijzen wij u naar de site van de NS: www.ns.nl/abonnementen.

Bus – Wanneer uw kind gebruik maakt van de bus om naar school te reizen (eventueel in combinatie met de trein) kunt u informatie hierover het snelst terugvinden op 9292.nl. Na het invullen van de reisplanner krijgt u de mogelijkheid om de abonnementen voor de reis te bekijken. Vul de leeftijd en het aantal reisdagen van uw kind in en vervolgens ziet u de beschikbare abonnementen voor dat traject.

Overige regelingen
Greijdanus biedt in combinatie met Stichting Vrienden van Greijdanus twee regelingen aan. Namelijk:

1. Regeling Tegemoetkoming Vervoerskosten - Gezinnen met hoge vervoerskosten krijgen van de Vrienden van Greijdanus een financieel steuntje in de rug. Wanneer u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming, zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo gaan we uit van een eigen bijdrage van 300 euro per kind en een extra eigen bijdrage per gezin die berekend wordt op basis van de hoogte van uw inkomen.

2. Eigen bus Flevopolder - Op initiatief van ouders uit Lelystad en Dronten en ondersteund door de Stichting Vrienden van Greijdanus rijdt nu een aantal jaar een 'eigen' schoolbus. Een aantal ouders uit de Flevopolder verzorgt als vervoerscommissie de communicatie tussen betrokken ouders en Greijdanus. De Stichting Vrienden van Greijdanus ondersteunt hen op het gebied van financiële en administratieve afhandeling.

Klik hier voor meer informatie over de regelingen.