Glazen huis Greijdanus Zwolle levert 12.311 euro op voor Serious Request

18-12-2015, Zwolle | Afgelopen nacht bleven leerlingen uit vmbo 4 van het Greijdanus College in Zwolle een nacht op school om geld in te zamelen voor Serious Request 2015. Serious Request is een jaarlijkse actie van radiozender 3FM waarbij drie dj’s een week in een glazen huis doorbrengen voor projecten van het Nederlandse Rode Kruis. De leerlingen lieten zich sponsoren door familie, vrienden en kennissen, maar hebben ook zelf geld ingebracht. Het resultaat is een prachtig bedrag van 12.311 euro.  

Tekstborden maken, nachtfotografie, breakdance, djembé, kerststukjes maken. Om wakker te blijven zijn er in de nachtelijke uurtjes tal van workshops te doen. In de aula staat een ‘glazen huis’ waar muziek wordt gedraaid. ’s Ochtends om 6.30 uur is het programma afgelopen en begint de voorbereiding voor de grote finale. Een aantal leerlingen heeft nog genoeg energie om mee te dansen met de laatste nummers. Vlak voor 7 uur begint het aftellen en wordt de cheque met het eindbedrag onthuld. De leerlingen hebben samen 12.311 euro opgehaald, een geweldig resultaat!

De actie voor Serious Request is door een groep leerlingen uit de vierde klas bedacht. Nadine, Irene, Martine en Sanne namen de organisatie op zich. “We wilden graag iets doen voor de stroom vluchtelingen. Toen we zagen dat het geld van Serious Request dit jaar naar kinderen in oorlogsgebieden gaat, vonden wij dit een mooi doel om geld voor in te zamelen. We hebben een brief geschreven naar de directeur van onze school en hij gaf ons groen licht om deze actie te starten.”

Voor de leerlingen is het een normale zaak om naar school te kunnen gaan, met deze actie dragen ze een steentje bij aan onderwijs voor jongeren in conflictgebieden. Het geld van Serious Request wordt onder andere gebruikt voor bijscholing, zoals lessen in Engels, Arabisch, wiskunde of ICT. Verder wordt er gezorgd voor lesmateriaal zoals pennen, potloden en stiften.  Meer info: http://seriousrequest.3fm.nl/