Eersteklassers Greijdanus Zwolle zamelen 36.137 euro in voor India

9-2-2017, Zwolle | Van 8 op 9 februari 2017 brachten 480 leerlingen van Greijdanus Zwolle de nacht door op school. Tijdens de tiende editie van de ‘Nacht van betekenis’ zamelden ze geld in voor Help a Child in India van Stichting Red een Kind. Met het prachtige resultaat van 36.137,44 euro wordt het toekomstperspectief van ruim honderd Indiase kinderen veranderd.

Op vrijdagochtend wordt de nacht afgesloten met een feestelijk verrassingsoptreden van Trinity. De leerlingen zijn een hele nacht wakker geweest, maar ondanks de vermoeidheid is iedereen erg benieuwd naar het eindbedrag van hun actie. De afgelopen periode zijn er allerlei creatieve manieren bedacht om geld in te zamelen voor deze - inmiddels alom bekende - Nacht van Betekenis.

De organisatie van de nacht was grotendeels in handen van zo’n 70 leerlingen uit de bovenbouw. Zij verzorgden onder andere de activiteiten waardoor de leerlingen wakker konden blijven. Van een workshop Graffiti en Striptekenen tot lessen over India en Wereldhandel.

Dit jaar was het extra bijzonder dat er docenten en leerlingen van de Anita Methodist School uit India aanwezig waren tijdens de Nacht van Betekenis. Voor hen vormde dit de afsluiting van een uitwisseling van drie weken.

Anita Methodist School in Chennai
In samenwerking met Red een Kind, is er voor Anita Methodist School in de Zuid-Indiase stad Chennai een programma opgezet voor kansarme kinderen. Zonder hulp van buitenaf zouden deze kinderen niet naar school kunnen, omdat er simpelweg geen geld voor is. Met het geld dat afgelopen nacht is opgehaald kunnen honderd van deze kinderen nu vijf jaar lang naar school. Tevens wordt met behulp van dit geld een programma opgezet om moeders van deze kinderen te helpen een eigen bedrijfje op te zetten in naai- of kookwerk. Met dit geld kunnen de kinderen na de eerste vijf jaar verder gaan met school.