Premiere Grote Avond; Murder at the Mansion

9-6-2016, Hardenberg | Gisteren was de première van de voorstelling ‘Murder at the Mansion’ in theater de Voorveghter. De Grote Avond van het Greijdanus College in Hardenberg was dit jaar een spannende detective. Leerlingen en docenten zijn al weken bezig met de voorbereidingen voor dit stuk.   

De beroemde inspecteur Davis wordt op gewelddadige wijze vermoord tijdens een congres voor privédetectives. Er begint een spannende speurtocht naar de dader. Er vallen zelfs slachtoffers. Waar genoeg expertise zou moeten zijn, lijken er net zo veel verdachten rond te lopen.

In een sfeervol decor van een Engels landgoed in de jaren 40 spelen de leerlingen geweldige rollen; een goochelende lijkschouwer, twee butlers met zwarte humor, een verwende dochter. Je wordt als toeschouwer meegezogen in de wereld van detectives. Wanneer het er op lijkt dat de moordenaar is gevonden, neemt het verhaal plotseling een heel andere wending. Het stuk is een afwisseling van zang, dans en toneel. Het houdt je als toeschouwer alert tussen theorieën en valse beschuldigingen. Spanning, humor en een vleugje romantiek, het komt allemaal voorbij in Murder at the Mansion.

Vandaag zijn er nog twee voorstelling van Murder at the Mansion, waaronder een speciaal voor basisschoolleerlingen.