Spectaculaire première van Grote Avond

5-6-2015 | Gisteren stonden leerlingen van het Greijdanus College in Meppel op het podium van Schouwburg Ogterop met de voorstelling ‘Waskeburt’. Deze Grote Avond, georganiseerd door leerlingen en docenten, vindt eens in de twee jaar plaats. Waskeburt is een afwisselende voorstelling waarin muziek een grote rol speelt, maar ook dans, turnen en natuurlijk toneel.

Waskeburt vertelt het verhaal over een klas die op schoolreis gaat naar Amsterdam. De reis loopt alleen niet zoals verwacht als de leerlingen horen dat er wassen beelden verdwijnen uit Madame Tussauds. Ze beginnen een onderzoek dat uitloopt op een spannende overnachting in het museum. Roodkapje, Pinokkio en nog veel meer beelden komen opeens tot leven. Hebben zij misschien iets te maken met de verdwenen beelden? 

De avond start met een aantal muzikale optredens. Van ingetogen pianosolo’s tot uitbundige muziek van de Grote Avond Band. De mensen in de zaal zijn direct onder de indruk. De hoofdrollen van Bart, Patrick, Iris en Julia worden gespeeld door jonge leerlingen. Het is verbazingwekkend hoe helder zij hun verhaal vertellen op het podium. Ali Babba en zijn veertig ADHD’ers zorgen voor de spectaculaire ontknoping van het stuk. Op trampolines en een turnbaan voeren zijn in de slotscène een indrukwekkende turnact op.

 


‘Waskeburt’ in Schouwburg Ogterop

4 en 5 juni - Grote Avond 2015

27-5-2015 | Op 4 en 5 juni 2015 staan leerlingen van het Greijdanus College in Meppel op het podium van Schouwburg Ogterop met het stuk ‘Waskeburt’. Deze tweejaarlijkse Grote Avond is een speciale theatervoorstelling die wordt bedacht en uitgevoerd door leerlingen en docenten.

Amsterdam, een bus vol leerlingen uit Meppel, Madame Tussauds, beelden die verdwijnen en leerlingen die verdwijnen. De ingrediënten van ‘Waskeburt’. Lukt het Bart, Julia, Iris en Patrick om het mysterie van de verdwenen beelden en leerlingen op te lossen? En wat is de rol van Pinoccio en van Ali Baba?

Muziek, dans en een spectaculaire springact; het belooft dit jaar weer een mooi spektakel te worden. Beide voorstellingen beginnen om 20.00, om 19.45 uur gaat de zaal open. Kaartjes worden voor 5 euro verkocht aan de zaal en tijdens pauzes (om 10.45-11.00 uur en 12.00-12.20 uur) op het Greijdanus aan de Schoolstraat 5.