Boeken en materialen

Leermiddelen
Op Greijdanus wordt in de meeste klassen gewerkt met een Chromebook. Deze worden in de eerste week na de vakantie uitgedeeld. Hiervoor krijg je ook een bruikleenovereenkomst. Deze overeenkomst, inclusief brief met instructies (over kosten, gebruik, schade etc), krijg je voor de zomervakantie thuisgestuurd. Op de dag dat je het Chromebook krijgt neem je deze overeenkomst ondertekend mee naar school. Daarnaast is het handig als je een koptelefoon of oordopjes bij je hebt. Voor meer informatie over de Chromebooks kunnen je ouders kijken op uw.greijdanus.nl/chromebooks.

Toch heb je voor sommige vakken ook nog boeken nodig. Net als vorig jaar verzorgt het Greijdanus de bestelling van het lesmateriaal. Je hoeft dus zelf niets te bestellen. Het lesmateriaal wordt voor de start van het schooljaar thuisbezorgd. Uiterlijk een week voor de start van het schooljaar, 27 augustus 2018, heb je het lesmateriaal in huis. Controleer na afleveren het pakket goed. In het pakket zit de ‘Alles Oké kaart’. Hierop staat precies wat er moet gebeuren als er iets niet klopt.
Meer informatie? Op www.vanDijk.nl vind je alle informatie die je nodig hebt. Je kunt ook contact opnemen via de klantenservice op 088 20 30 303 (op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur) of een vraag stellen via de chat of via het contactformulier. Voor alle leermiddelen geldt dat je daarvoor een stevige boekentas gebruikt.

Agenda
Alle leerlingen van onze school mogen zelf een agenda kiezen. Uitvoering en inhoud mogen niet in strijd zijn met het christelijke karakter van de school.

Schrijfwaren
Voor elk vak heb je goede schrijfbenodigdheden nodig, zoals pennen, potloden, gum, schriften, snelhechters of een multomap. Voor diverse vakken, waaronder handvaardigheid, tekenen en zorg heb je een HB-potlood, een gum, een plakstift, een schaar en kleurpotloden nodig.

Wiskunde
Voor het vak wiskunde heb je aanvullend nodig een geodriehoek, passer, ruitjes schriften en een rekenmachine. Voor de bovenbouw is dat een grafische rekenmachine, aan te schaffen in overleg met je docent wiskunde.

Woordenboeken
Voor het opzoeken van woordbetekenissen is het noodzakelijk dat er thuis een woordenboek gebruikt kan worden. De vakdocent zal je informeren welk woordenboek de voorkeur heeft.

Sportkleding
Voor lichamelijke opvoeding is een gymtenue vereist, bestaande uit een sportbroekje, T-shirt en sportschoenen. De sportschoenen mogen geen buitenschoenen zijn.  Waardevolle spullen mogen niet mee naar de gymzalen, deze kunnen in je kluisje. De school is niet aansprakelijk voor vermiste spullen.
Wanneer er buiten les wordt gegeven, is het (afhankelijk van het weer), aan te raden een trainingsbroek, sweater en buitenschoenen mee te nemen. We adviseren te douchen na de les.

Overige materialen
Voor een aantal vakken is het mogelijk dat er nog boekjes en materialen gekocht moeten worden. Bijvoorbeeld voor aardrijkskunde is een goede atlas nodig. De desbetreffende vakdocent zal je hierover adviseren.

> dit geldt alleen voor  de vestiging in Zwolle
Techniek breed

Benodigdheden zijn gereedschappen, werkkleding en veiligheidsbril. Afhankelijk van de richting in het vmbo (bb/kb en gtl) moet gereedschap, een veiligheidsbril en werkkleding worden aangeschaft of gehuurd. Bb/kb: Voor Techniek breed wordt een gereedschapskist samengesteld. De kist met inhoud wordt eigendom van de leerling in de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. Ook moeten zowel bedrijfskleding als werkschoenen worden aangeschaft. Het totale bedrag hiervoor is  ca € 220,-. (G)tl : Voor leerlingen in de (g)tl die techniek breed kiezen wordt een andere gereedschapskist samengesteld en deze wordt gehuurd. Ook huren zij werkschoenen. Het totaalbedrag aan huur is ca € 50,-.