Leerlingen van Greijdanus Enschede in actie voor Elim

19-12-2015 | Leerlingen van Greijdanus Enschede hebben zich afgelopen periode ingezet om geld in te zamelen voor werkgroep Elim. Elim biedt materiële en immateriële steun aan gezinnen, alleenstaanden en ouderen die leven onder het bestaansminimum. Alle leerlingen kregen 1 euro om vervolgens te vermeerderen voor het goede doel. Gisteren werd het eindbedrag van 1414,30 euro overhandigd aan Elim.

Op allerlei manieren hebben de leerlingen hun best gedaan om geld in te zamelen. Ze bakten oliebollen om vervolgens te verkopen. De welbekende kniepertjes waren erg populair en vonden gretig aftrek. Twee supermarkten lieten de leerlingen zelfs adverteren voor hun eigen onderneming. Er werden lijsten uitgedeeld met producten die de klanten konden kopen en inleveren bij de leerlingen. Op deze manier zijn er naast het geld ook levensmiddelen ingezameld die vervolgens door Elim zijn verwerkt in kerstpakketten. Om de actie compleet te maken, maakten de leerlingen kerstkaartjes met een bemoedigende tekst voor bij de kerstpakketten.

Zahra Scheringa uit klas 2b mocht afgelopen donderdagavond samen met enkele andere leerlingen aanwezig zijn bij het uitdelen van de pakketten. “Het is mooi om te zien hoe blij mensen ermee zijn. Sommigen hebben echt niets en dan is dit voor hen een geschenk uit de hemel. Dan merk je pas echt wat voor een impact onze actie heeft.”

Werkgroep Elim
Werkgroep Elim is een kleinschalig initiatief vanuit de kerkelijke gemeente de Schuilplaats in Enschede-Zuid. De werkgroep bestaat geheel uit vrijwilligers en houdt zich bezig met het inzamelen en verspreiden van voedselpakketten.
 

Meer info over Elim: http://deschuilplaats.nl/elim