Van Hardenberg naar Nairobi voor High School kids

Leerlingen Greijdanus fietsen 6626 km op spinningfietsen

17-10-2015, Hardenberg | Van maandag 12 t/m zaterdag 17 oktober 2015 kwam het Greijdanus College in Hardenberg in actie voor de stichting Huruma MEVA. Een week lang fietsten leerlingen en docenten op spinningsfietsen om geld in te zamelen voor een High School project in Kenia. De actie heeft in totaal 7289 euro opgebracht.

Het is zaterdagochtend en de bestemming Nairobi is bereikt, meer dan 6626 kilometer hebben leerlingen en docenten samen afgelegd. Tijdens de afgelopen actieweek stonden in de aula van het Greijdanus vijf spinningfietsen waarop om beurten werd gefietst. Iedereen kon zich laten sponsoren voor een uur fietsen. Elke dag werd er 10 uur gefietst en in de nacht van vrijdag op zaterdag 24 uur achter elkaar!

Roelof van Gelder is docent en een van de organisatoren van het project: “In 2013 was ik met een groep vrijwilligers in Kenia. We zagen dat in de sloppenwijken veel getalenteerde jongeren wonen die niet de mogelijkheid hebben om naar school te gaan omdat hiervoor de financiële middelen ontbreken. Daarom wilden we voor hen een sponsoractie organiseren. Mede dankzij de geweldige inzet van docenten en leerlingen hebben we een mooi bedrag ingezameld voor het High School project van Huruma MEVA.”

High School project
In Nairobi, hoofdstad van Kenia, is het voor maar weinigen weggelegd om een High School diploma te halen. Dit terwijl je hier nog meer dan in Nederland een diploma nodig hebt om kans te maken op een goede baan. Stichting Huruma MEVA biedt gemotiveerde tieners de kans om naar de High School te gaan en ondersteunt hen financieel.