Open Dag was een groot succes!

05 februari 2019

30 januari was het zover, de Open Dag van Greijdanus Zwolle! Van 16.00 tot 21.00 uur was de school opengesteld en was er van alles te doen en te beleven. De hele avond was de school gevuld met toekomstige brugklasleerlingen en hun ouders. In totaal bezochten ongeveer 750 leerlingen de school.

Er heerste een opgewekte en gezellige sfeer, die ook nog eens versterkt werd door verschillende bandjes die door de school verspreid aan het spelen waren. Het schoolkoor en de Big Band, die in de spiegelzaal speelden en zongen, hebben hieraan ook hun steentje bijgedragen. Bij de poffertjeskraam op het FH-plein, die de overheerlijkste poffertjes ter plekke klaarmaakte, was het natuurlijk een drukte van belang. Gelukkig stond er ook een partytent, waardoor je niet in de kou hoefde te wachten. Behalve poffertjes werden er ook erwtensoep en worstenbroodjes geserveerd.

Er waren niet alleen dingen te zien of horen, maar ook een aantal activiteiten waarbij je zelf je creativiteit de vrije loop kon laten. Zo kon je bij de afdeling Dienstverlening en producten (D&P) bijvoorbeeld een eigen logo ontwerpen en dat laten 3D-printen. Bij scheikunde en natuurkunde kon je proeven uitvoeren in de practicumlokalen en nog vele andere dingen. Een aantal vakken hielden ook proeflessen, zodat de leerlingen alvast een beetje konden zien hoe de lessen er het volgend jaar uit gaan zien.

Ruim 500 leerlingen van het Greijdanus hielpen enthousiast mee om de avond een succes te maken, en dat is zeker gelukt!

 

Door leerlingreporter Marlieke Koekkoek<< terug naar het overzicht