Première Grote Avond Greijdanus groot succes


23-6-2017 | Afgelopen woensdag was het zover: de première van de Grote Avond! Leerlingen en docenten van het Greijdanus College hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om deze avond te laten slagen. 

De bezoekers genoten van toneel, zang en dans. In het stuk Zeeslag stond de strijd tussen de steden Koraalstad en Noordwijk in Zee centraal. Beide steden leven in harmonie op de zeebodem. Maar wat als het water steeds meer vervuild raakt met afval? Er is maar één oplossing: een van beide steden moet verdwijnen. Waar de beide koningen Edelgraat en Zeester geen rekening mee houden, is de liefde tussen de kroonprins van Noordwijk in Zee en een prinses van Koraalstad. Is de liefde sterker? Het verhaal zat vol met leuke woordgrappen en kunstig geformuleerde zinnen. Was er nu sprake van een high tea of een high sea? Of sla ik nu de plankton mis?

De toneelspelers waren gehuld in prachtige kleding die tot in de kleinste details was uitgewerkt. De liederen waren een genot om naar te luisteren: goede teksten en ondersteund door een harmonieus orkest. Naast het overtuigende toneelspel, dwongen ook de dansers respect af. Met vloeiende bewegingen zetten ze een prachtige dans neer. Kortom:  een meer dan geslaagde avond!

Wilt u ook een avond genieten van de vele talenten die Greijdanus in huis heeft, kom dan beslist kijken. Er zijn nog kaarten beschikbaar.