Maatschappelijke stage in klas 1: de Troeppers!

7-4-2016 | De maatschappelijke stage (MaS) was voorheen voor alle middelbare scholieren een verplicht onderdeel. Onlangs heeft de regering besloten dat deze vorm van burgerschap geen verplichting meer is.

Het Greijdanus wil leerlingen graag laten ‘schitteren in Zijn licht’. Dat is ontdekkend voor de leerling zelf, maar ook zichtbaar voor de omgeving. Zo zijn de waarden uit het identiteitsdocument van onze school herkenbaar. In het kader van ‘samen’, ‘dienstbaar’ en ‘verantwoordelijk’ vindt onze school het belangrijk de MaS een plek heeft in het onderwijs.

Als onderdeel van het curriculum gaan alle brugklassers per schooljaar twee keer, onder leiding van de eigen mentor, als ‘troeppers’ in de buurt bij school aan de slag. Zo wordt er langs de spoordijk richting Hattem en in de woonwijk naast het Greijdanus rommel opgeruimd.

Afgelopen jaren is op deze manier met deze vorm van MaS al veel ervaring opgedaan. Het werk van de troeppers bleef niet onopgemerkt! Bij de mensen in de buurt van onze school is het zeer goed ontvangen, we horen nu regelmatig positieve reacties terug van buurtbewoners over onze leerlingen! Zo leren de leerlingen dat ze zelf een (vrijwillige) bijdrage kunnen leveren aan hun leefwereld.