Margarita mag blijven


17-12-2015, Zwolle | Gisteravond, woensdag 16 december 2015, ontvingen we het goede nieuws dat onze oud-leerling Margarita Alexandrova een verblijfsvergunning heeft gekregen. Dit betekent dat ze, na al 7 jaar in Nederland gewoond te hebben en volledig geïntegreerd te zijn, niet wordt teruggestuurd naar haar geboorteland Oezbekistan waar ze vervolgd werd en zou worden om politieke en religieuze redenen.

Hier zijn we, met Margarita en allen die om haar heen staan, heel erg blij mee en dankbaar voor!

In de afgelopen maanden hebben vrienden van Margarita een actiecomité opgezet om te protesteren tegen uitzetting, onder andere met een petitie die meer dan 12 duizend keer getekend is. Greijdanus heeft deze actie gesteund door haar achterban te vragen om de petitie te tekenen. Ook heeft de directie een brief gestuurd naar de staatssecretaris.

Onderstaand persbericht werd namens Margarita uitgebracht op de Facebookpagina "Margarita moet blijven".

Vanmiddag ontvingen Irina en Margarita via hun advocaat het bericht van de IND met de volgende mededeling:
"Via deze weg wil ik u mededelen dat de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie heeft besloten om een verblijfsvergunning te verlenen met toepassing van zijn discretionaire bevoegdheid aan Margarita en Irina Alexandrova."
Uiteraard tot grote vreugde van Irina en Margarita! Ze hopen op een spoedige officiële bevestiging zodat deze nieuwe werkelijkheid helemaal tot hen door kan dringen.
Ze zijn iedereen dankbaar die hen de afgelopen periode steunde.


Bron: www.facebook.com/margaritamoetblijven