Greijdanus steunt actie voor verblijfsvergunning oud-leerling Margarita

24-8-2015, Zwolle | De zeventienjarige Margarita Alexandrova uit Kampen, die afgelopen jaar haar havo-diploma haalde aan het Greijdanus College in Zwolle, heeft in de zomervakantie te horen gekregen dat ze terug moet naar Oezbekistan. Het Greijdanus steunt de actie voor een verblijfsvergunning middels een brief aan de staatssecretaris. Ook roept de school leerlingen en personeel op om de petitie www.margaritamoetblijven.nl te tekenen.

Afgelopen week stuurde de directie van het Greijdanus College een brief naar staatssecretaris Dijkhoff, waarin wordt aangedrongen om Margarita een permanente verblijfsvergunning te geven.

Zeven jaar geleden ontvluchtte Margarita en haar moeder Oezbekistan. Als christen is ze daar haar leven niet zeker. In 2012 startte ze in klas 3 van het Greijdanus en met een mooie cijferlijst behaalde ze haar havo-diploma. Deze heeft echter geen enkele waarde in Oezbekistan.

Margarita en de school delen dezelfde christelijke identiteit. Directeur Gert Jan Niewold: “Een van de kenmerken daarvan is dat we onze leerlingen voorbereiden op het innemen van een waarde(n)volle plek in de maatschappij.” De school kent Margarita als iemand die volledig is geïntegreerd en is ervan overtuigd dat Margarita in onze samenleving een actieve bijdrage kan leveren.Teken vandaag nog de petitie op www.margaritamoetblijven.nl.