Leerlingen Greijdanus Zwolle actief voor maatschappelijke stage

15-10-2015, Zwolle | Derdejaars tl-leerlingen van Greijdanus Zwolle zetten zich donderdag en vrijdag actief in voor mensen uit Zwolle en omgeving. Verspreid over twee dagen gaan zes klassen aan het werk in verzorgingshuizen, tuinen, op een boerderij en bij een opvangcentrum. Dit doen zij voor de jaarlijkse maatschappelijke stage.

Zes jongens zijn ingespannen bezig met het poetsen en bijschuren van deurposten in de Enk, buurtcentrum in de wijk Assendorp. Af en toe verschijnt er een puntje van een tong. Waarom ze hier aan het werk zijn? “Om meer bewust te worden van de beroepen die je kunt gaan doen en de dingen die spelen in de maatschappij.” Aldus Sigrid Knoll, docent Maatschappijleer.
Ze hebben geluk. Terwijl buiten de regen valt, krijgen zij warme koffie en thee aangeboden door hun projectleider.

Het project is één van de vele die worden aangeboden tijdens de tweedaagse maatschappelijke stage. Leerlingen maken zich dit jaar nuttig bij ’t Zand, de Enk, stichting Hart voor Zwolle, wijkboerderij Schellerhoeve, Zorghuis Theodora Vos de Wael, Driezorg, Landschap OverIJssel, Amnesty Zwolle, een hospice, Intercontour in Hattem en de Werkelaar.