Greijdanus Klassiek toont muzikaal talent

11-4-2016 | Afgelopen zaterdagavond was het jaarlijkse Greijdanus Klassiek van het Greijdanus Schoolkoor. Het concert werd gehouden in de Plantagekerk te Zwolle.

Greijdanus Klassiek is niet meer weg te denken uit het programma van het Greijdanus schoolkoor. Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. Op een andere locatie en met een andere dirigent. In de prachtige Plantagekerk kon Herman Weelink, de opvolger van Bert Duijst, laten zien welke talenten de leerlingen van het schoolkoor hebben.

Tijdens het concert werd duidelijk dat er een flink aantal muzikale leerlingen rondloopt op het Greijdanus College. In een afwisselend programma waren diverse solisten te horen; prachtige bewerkingen van psalm 150 van Cesar Franck, maar ook liederen zoals ‘Make me channel of your peace’ en het mooi gezongen ‘Oceans’. Het hoogtepunt van de avond was de ‘Mass for peace’ van Jenkins waaruit een aantal delen werd gezongen. Begeleid door orgel en het professionele Fair Koper orkest was het een indrukwekkend geheel. Met een toegift van Bach’s  ‘Ehre und preis’ kon iedereen terugkijken op een geslaagd concert.