Try-out concert Greijdanus Big Band

16-11-2015, Zwolle | Op dinsdag 24 november 2015 geeft de Big Band van het Greijdanus College een try-out concert in Woonzorgcentrum De Kievitsbloem. Dit is ter voorbereiding op ‘Greijdanus in Concert’ op 28 november in samenwerking met het Greijdanus Schoolkoor. Het try-out concert start om 14.30 uur aan de Patriottenlaan 3. Iedereen is van harte welkom.

Het try-out concert van de Big Band is een initiatief dat voortkomt uit de samenwerking tussen Nieuw Noaberschap en de schoolvereniging Vrienden van Greijdanus. Nieuw Noaberschap maakt verbindingen tussen doelgroepen in de wijk met als doel: delen van wat je hebt gekregen, omzien naar de ander en zo samen de wijk mooier en hechter te maken. Dit sluit mooi aan bij de doelstelling van de Vrienden van Greijdanus, namelijk delen van kapitaal. Een voorbeeld is dit concert waarbij leerlingen hun creatief kapitaal delen met bewoners van de Kievitsbloem en andere geïnteresseerden. 

De Big Band bestaat uit scholieren die zowel vocaal als instrumentaal optreden. Onder leiding van muziekdocent Erik Korterink maken ze frisse en hedendaagse muziek, ze spelen veel verschillende stijlen van Big Band repertoire tot film- en popmuziek. De Big Band geeft jaarlijks meerdere concerten, waaronder een basisscholentour.

Klik hier voor meer informatie over het concert van het Greijdanus Schoolkoor en de Big Band op 28 november.