Adviseurs van de Toekomst

27-5-2016 | Gisteren presenteerden tweedeklassers van Greijdanus Zwolle in het Provinciehuis hun plannen voor het project Ruimte voor de Vecht. De afgelopen periode hebben ze een eigen adviesbureau opgericht en gingen ze aan de slag met het programma Adviseurs van de Toekomst van de Provincie Overijssel.

Op de dag van de presentaties staan op 24 kraampjes de plannen van verschillende klassen en scholen geëtaleerd. Enthousiast legt een groepje leerlingen van Greijdanus uit hoe ze op verschillende manieren energie uit de Vecht willen halen. Bewegings- en thermische energie, energievervoer; ze hebben zoveel mogelijk opties benut om energie uit de Vecht te halen en te bewaren. Andere leerlingen bedachten manieren om een pontje over de Vecht te laten varen.

Greijdanus wordt vertegenwoordigd door zes groepjes uit verschillende onderwijsrichtingen.
Voor de vmbo leerlingen is het een vakoverstijgend project waarbij ze nadachten over een manier om de Vecht over te steken. Hieruit kwamen veel verschillende ideeën; een pontje dat op zonne-energie werkt, of met trapwielaandrijving en zelfs een doorzichtige “Mozesbrug”. Leerlingen van vwo-delta deden het project als onderdeel van het programma Life & Science. Zij bedachten verschillende manieren om energie uit de Vecht te halen; magneten of een kantelstuw.  

Behalve de presentatie achter de kraampjes, pitchen alle groepjes hun plan ook voor een jury. Van alle plannen gaan er namelijk vijf naar de finale.
Er is aan alles gedacht; maquettes, kosten, website, visitekaartjes, social media en zelfs een eigen huisstijl met passende de naam en logo. Adviesbureau T2A - V.I.S. heeft zelfs een heuse goudvis als mascotte meegenomen!

Helaas blijkt bij de bekendmaking van de finalisten, dat Greijdanus hier niet tussen zit. Ondanks dat was het een mooi en leerzaam project!

Meer informatie over het project Adviseurs van de Toekomst:  www.natuurenmilieuoverijssel.nl/adviseurs-toekomst 

Meer weten over de plannen van de leerlingen? Bekijk de websites die door hen zijn gemaakt:
T2A  -  www.adviesbureaut2a.jouwweb.nl          
T2B - www.adviesbureaut2b.jimdo.com            
T2C - http://visadvies.weebly.com/about.html 
TH2B - http://vechtvoorvecht.jouwweb.nl   
TH2C - http://bureauGDA.weebly.com