4 mijl voor het project Schuldhulpmaatje

Scholencompetitie Wavin 4 Engelse Mijl Zwolle

13-6-2016, Zwolle | Afgelopen zaterdag deden 40 leerlingen en 5 ouders en docenten van het Greijdanus College in Zwolle mee met de scholencompetitie van de Wavin 4 Engelse Mijl. Naast de sportieve uitdaging liepen ze voor de stichting Voor Elkaar Zwolle. De groep wist ruim 2400 euro in te zamelen voor dit goede doel.

In herkenbare witte shirtjes verschijnen de leerlingen aan de start van de 4 mijl. Ze hebben zich goed voorbereid op de race. Een aantal deed mee aan hardloopclinics die speciaal voor hen werden georganiseerd door Run2Day. Naast de sportieve prestatie, zochten de leerlingen ook sponsoren voor het goede doel. Familie, vrienden, kennissen; iedereen heeft een steentje bijgedragen. Hierdoor is het prachtige bedrag van meer dan 2400 euro ingezameld, en er komt nog steeds geld bij!

Schuldhulpmaatje
In Zwolle zijn er ruim 15.000 huishoudens die te maken hebben met problematische schulden. Slechts een kleine 20% daarvan wordt geholpen of is in beeld. Ruim 80% is niet in beeld en heeft te maken met verborgen leed, armoede en eenzaamheid. Voor elke 350 euro die bij elkaar gelopen wordt, kan Voor Elkaar Zwolle met het project Schuldhulpmaatje een gezin daarvan helpen en het verschil maken en de weg vrijmaken naar financiële zelfredzaamheid.

De Vriendenstichting van Greijdanus steunde dit project, mede omdat het belangrijk is dat leerlingen hun talenten inzetten zowel op school als in de samenleving. Daar hoort goed leren omgaan met geld ook bij. De groep werd gesponsord door Viaa, Ben’s Schoolcatering en Onderwijstalenten.nl.

Nog het vermelden waard is de prachtige tijd die Manon Hiemstra rende, 6,4 kilometer in 31 minuten en 32 seconden!