Nieuws


Diploma ondernemerschap
29-06-2016 | Vorige week ontvingen leerlingen uit havo 3 van het Greijdanus in Zwolle een diploma ondernemerschap. Ze hebben dit jaar met succes een cursus gevolgd die hen meer leert over de belangrijke zaken rondom ondernemen; zoals boekhouden, marketing en een ondernemingsplan schrijven. Lees hier de ervaringen van de leerlingen.


Voorafgids 2016-2017
Elk jaar krijgen alle leerlingen op het Greijdanus ter voorbereiding op het nieuwe cursusjaar de ‘Voorafgids’. Hierin staat belangrijke informatie over het nieuwe schooljaar. Leerlingen kunnen onder andere lezen wanneer ze na de zomervakantie weer op school worden verwacht, welke boeken ze nodig hebben en wat belangrijke data zijn. Lees verder.


Greijdanus-leerlingen rennen voor Schuldhulpmaatje
13-6-2016, Zwolle | Afgelopen zaterdag deden 40 leerlingen en 5 ouders en docenten van het Greijdanus College in Zwolle mee met de scholencompetitie van de Wavin 4 Engelse Mijl. Naast de sportieve uitdaging liepen ze voor stichting Schuldhulpmaatje. De groep wist ruim 2400 euro in te zamelen voor dit goede doel. Lees verder.


Foto's Doe-dagen
Afgelopen week waren er doe-dagen op het Greijdanus in Zwolle. Leerlingen van groep 7 gingen aan de slag met techniek en natuurkunde/scheikunde: proefjes doen en luisteren naar de theorie. Zo konden de kinderen alvast kennis maken met een aantal vakken op de middelbare school. Bekijk de foto’s gemaakt door leerlingreporter Boaz Tepper.


Fietsgroep Greijdanus zamelt ruim 14.500 euro in met Triple Challenge
9-6-2016, Zwolle | Afgelopen weekend beklom de fietsgroep van het Greijdanus College in Zwolle drie verschillende bergen voor drie goede doelen. Met deze Triple Challenge heeft de groep van 17 leerlingen en 6 docenten in totaal meer dan 14.500 euro ingezameld voor Stichting Present Zwolle, Compassion en de Hersenstichting. Lees verder.


Grote Avond 2016: Imagine - Door leerlingreporter Gerjan Brinksma
3-06-2016 | 1, 2 en 3 juni werd de jaarlijkse Grote Avond van Greijdanus Zwolle gehouden. Deze toneelvoorstelling, georganiseerd door leraren, leerlingen en schoolmedewerkers, had als titel ‘Imagine’. Lees verder.


Première Grote Avond Greijdanus Zwolle in theater Odeon
2-6-2016, Zwolle| Gisteren was in een overvol Odeon de première van de Grote Avond van Greijdanus Zwolle. Maandenlang hebben leerlingen en docenten gewerkt aan het stuk ‘Imagine’. Een psychologisch avontuur met humor, inhoud en verrassende wendingen. Lees verder.


Adviseurs van de Toekomst
27-5-2016 | Gisteren presenteerden tweedeklassers van Greijdanus Zwolle in het Provinciehuis hun plannen voor het project Ruimte voor de Vecht. De afgelopen periode hebben ze een eigen adviesbureau opgericht en gingen ze aan de slag met het programma Adviseurs van de Toekomst van de Provincie Overijssel. Lees verder.


Werkweek Rome - Door leerlingreporter Gerjan Brinksma
19-05-2016 | In de week van 9 tot 13 mei mochten de leerlingen van havo 4 en vwo 5 op werkweek. Naast Berlijn-Praag, Florence, Londen en Parijs was ook Rome een bestemming. Lees verder.


Examenmiddagfeest
17-5-2016 | De eindexamens zijn weer begonnen, terwijl de meeste leerlingen hard aan het leren zijn, mogen we terugkijken op een leuk examenfeest. Lees verder.


Excursie Ieper
Door leerlingreporter Gerjan Brinksma, foto’s: dhr. Odding en Gerjan Brinksma
26-04-2016 | Vrijdag 22 en zaterdag 23 april bezochten Greijdanus-leerlingen Ieper en omgeving in België. De reis stond in het teken van de Eerste Wereldoorlog. Deze excursie voor geschiedenisleerlingen uit tl 4, havo 5 en vwo 5 werd georganiseerd door de sectie geschiedenis. Lees verder.


Greijdanus Klassiek toont muzikale talenten
11-4-2016 | Afgelopen zaterdagavond was het jaarlijkse Greijdanus Klassiek van het Greijdanus Schoolkoor. Het concert werd gehouden in de Plantagekerk te Zwolle. Lees verder.


Leerlingen buigen zich over ‘Energieke Vecht’
30-3-2016 | Welke kansen biedt de Vecht om energie uit water te halen? Met het antwoord op deze vraag gaan scholieren van het Greijdanus College uit Zwolle aan de slag voor het Waterschap Drents Overijsselse Delta. De datum van donderdag 26 mei staat bij hen rood omcirkeld in de agenda: dan presenteren zij hun resultaten van de opdracht ‘De energieke Vecht’. Lees verder.


Speciale Paasviering in de Dominicanenkerk
24-3-2016 | Gisteren was in de Dominicanenkerk te Zwolle een speciale Paasviering georganiseerd door leerlingen van vmbo bovenbouw. In een rondgang van een kwartier kreeg de toeschouwer het verhaal van het lijden en de opstanding van Jezus te horen. Lees verder.


Greijdanus Klassiek in een nieuw jasje - 9 april Plantagekerk Zwolle
10-3-2016, Zwolle | Op zaterdag 9 april 2016 is het jaarlijkse ‘Greijdanus Klassiek’ van het Greijdanus schoolkoor. Het concert begint om 20.00 uur in de Plantagekerk in Zwolle. De toegang is gratis (collecte bij de uitgang). Lees verder.


'Zo snel mogelijk ijs met stroopwafel' - Artikel Meppeler Courant
17-3-2016 | 'Nederland is koud, plat, gezellig en er nauwelijks verkeer op de weg. Dat zegt Esther Imma¬nuel uit India. De 16-jarige scholiere was met 27 internationale jongeren gistermiddag in de Veldschuur Bid en Werk in Rouveen te vinden. Lees verder.


Bezoek uit Duitsland
25-2-2016 | Afgelopen week had het Greijdanus in Zwolle bezoek van leerlingen en docenten van de Nünning-Realschule uit het Duitse Borken. Lees hieronder een verslag van docent Edwin van der Molen. Lees verder.


Avondcursussen Zwolle
22-2-2016 | Het is inmiddels al een goede traditie dat Greijdanus Zwolle avondcursussen organiseert voor personeel, ouders, vrienden en buurtgenoten. Ook dit jaar is dat weer het geval. Lees verder.


Greijdanus werkt samen met de Hartstichting aan structureel reanimatieonderwijs
15-2-2016 | Het Greijdanus College in Zwolle gaat structureel reanimatieonderwijs aanbieden en heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst voor drie jaar gesloten met de Hartstichting. Scholen die erkend reanimatieonderwijs geven, zijn te herkennen aan een gevelbord bij de ingang. Greijdanus heeft dit bord uit naam van de directeur van de Hartstichting ontvangen. Leerlingen ISDC uit de vierde klas hebben afgelopen vrijdag het gevelbord onthuld in de hal van de school. Lees verder.


Spinningmarathon Greijdanus levert ruim 10.000 euro op voor goede doelen
11-2-2016 | Gisteren was het op het Greijdanus College in Zwolle een spinningmarathon waarbij geld werd ingezameld voor de Triple Challenge. In juni fietst een groep leerlingen drie dagen, op drie verschillende bergen, voor drie goede doelen; Compassion, de Hersenstichting en Stichting Present Zwolle. Met de spinningmarathon is ruim 10.000 euro ingezameld. Lees verder.


Erica Vogel presenteert haar eerste cd
4-2-2016 | Muziektalent Erica Vogel uit havo 5 van Greijdanus Zwolle bespeelt al vanaf jonge leeftijd dwarsfluit. Momenteel volgt ze de vooropleiding voor het conservatorium. Afgelopen zaterdag was een bijzonder moment, ze presenteerde haar eerste cd! Kunstcoördinator Kees Smits schreef een verslag. Lees verder.


Voorlichtingsavond Greijdanus Zwolle
4-2-2016, Zwolle | Op maandag 15 februari 2016 organiseert het Greijdanus College in Zwolle een voorlichtingsavond voor ouders van kinderen in groep 8. Er zal dan ook aandacht zijn voor praktijkonderwijs dat vanaf volgend schooljaar wordt aangeboden. De avond begint om 19.45 uur, vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar aan de Campus 5. Lees verder.


Scholierenmuziekfestival Hoge Nood! op Greijdanus Zwolle
1-2-2016 | Op zaterdag 6 februari wordt voor de vijfde keer het scholierenmuziekfestival Hoge Nood! georganiseerd. Een groots muziekfestival voor leerlingen van het voortgezet onderwijs in Zwolle en de regio. Dit jaar is het de beurt aan het Greijdanus College in Zwolle om dit festival te organiseren. Lees verder.


Open dag Greijdanus Zwolle
28-1-2015 | Op woensdag 27 januari 2016 organiseerde het Greijdanus College in Zwolle een open dag. Bekijk de foto's. 


Docenten uit India en Greijdanus delen onderwijskennis
26-1-2015, Zwolle | Het Greijdanus College had afgelopen twee weken bezoek van drie docenten van de Indiase partnerschool, Anita Methodist School in Chennai. Tijdens het werkbezoek, dat duurde van 11 tot 25 januari, mochten de Indiase docenten ervaren hoe er in Nederland invulling wordt gegeven aan het onderwijs. Voor beide scholen een waardevolle tijd waarbij er van elkaar is geleerd. Lees verder.


Nacht van betekenis levert 40.138 euro op voor India
15-1-2016, Zwolle | Van 14 op 15 januari 2016 brachten 480 leerlingen van Greijdanus Zwolle de nacht door op school. Tijdens de achtste editie van de ‘Nacht van betekenis’ zamelden ze geld in voor Help a Child in India. Het prachtige resultaat van 40.138 euro wordt gebruikt voor het starten van dorpsprogramma’s in verschillende provincies van India. Lees verder.


Eersteklassers blijven nacht wakker voor India
Zwolle, 8 januari 2016 | Van  donderdag 14 op vrijdag 15 januari 2016 brengen honderden eersteklassers een nacht door op het Greijdanus in Zwolle. Dit doen ze voor de jaarlijkse nacht van betekenis. Deze achtste editie staat in het teken van India. Het geld dat de leerlingen dankzij sponsors ophalen, gaat via Red een Kind naar Help a Child in India. Lees verder.


Glazen huis Greijdanus Zwolle levert 12.311 euro op voor Serious Request
18-12-2015, Zwolle | Afgelopen nacht bleven leerlingen uit vmbo 4 van het Greijdanus College in Zwolle een nacht op school om geld in te zamelen voor Serious Request 2015. Serious Request is een jaarlijkse actie van radiozender 3FM waarbij drie dj’s een week in een glazen huis doorbrengen voor projecten van het Nederlandse Rode Kruis. De leerlingen lieten zich sponsoren door familie, vrienden en kennissen, maar hebben ook zelf geld ingebracht. Het resultaat is een prachtig bedrag van 12.311 euro. Lees verder.


Margarita mag blijven
17-12-2015 | Gisteravond, woensdag 16 december 2015, ontvingen we het goede nieuws dat onze oud-leerling Margarita Alexandrova een verblijfsvergunning heeft gekregen. Lees verder.


Een waarde(n)volle kerstviering
16-12-2015 | Op dinsdag 15 december 2015 organiseerde het Greijdanus College in samenwerking met Vernieuwend Noaberschap en Vrienden van Greijdanus een bijzondere kerstviering voor buurtgenoten in Zwolle Zuid.  Lees verder.


Holocaust Memorial Day
Afgelopen woensdag was de jaarlijkse Holocaust Memorial Day voor leerlingen uit VWO 5. Traditioneel is dit een dag waarop leerlingen 'ooggetuigen' ontmoeten en verhalen horen uit de bezettingstijd in Nederland. Naast ooggetuigen zijn wetenschappers van het NIOD altijd vaste gasten. Lees verder.


Bijzondere kerstviering voor Zwolle Zuid
Greijdanus College in samenwerking met Vernieuwend Noaberschap en Vrienden van Greijdanus
7-12-2015 | Op dinsdag 15 december 2015 organiseert het Greijdanus College in samenwerking met Vernieuwend Noaberschap en Vrienden van Greijdanus een bijzondere kerstviering voor buurtgenoten in Zwolle Zuid. De viering vindt plaats in de Jozefskerk aan de Ministerlaan 201 en duurt van 10.45 uur tot 11.30 uur. Lees verder.


Masterclasses
30-11-2015, Zwolle | Plusleerlingen van basisscholen kregen de afgelopen weken Masterclasses op het Greijdanus in Zwolle. Ze konden kiezen uit muziek, filosfie en wiskunde. Bekijk hier een filmpje met het resultaat van de muzieklessen.


Daverend applaus voor Greijdanus in Concert
Verslag: Kees Smits, kunstcoördinator
30-11-2015, Zwolle | In de lange gangpaden staat het Schoolkoor dat het ‘Jubilate Deo’ van Michael Praetorius zingt. Zo begint op stijlvolle wijze een nieuwe editie van dit jaarlijkse muzikale feest, dat al enige jaren wordt gebracht in de Open Poort in Hattem. Het Schoolkoor van Greijdanus is gewisseld van dirigent: muziekdocent Herman Weelink heeft de leiding van het koor overgenomen van Bert Duijst. Lees verder.


Try-out concert Greijdanus Big Band
16-11-2015, Zwolle | Op dinsdag 24 november 2015 geeft de Big Band van het Greijdanus College een try-out concert in Woonzorgcentrum De Kievitsbloem. Dit is ter voorbereiding op ‘Greijdanus in Concert’ op 28 november in samenwerking met het Greijdanus Schoolkoor. Het try-out concert start om 14.30 uur aan de Patriottenlaan 3. Iedereen is van harte welkom. Lees verder.


Greijdanus in Concert - 28 november Open Poort Hattem
15-10-2015 | Op zaterdag 28 november 2015 is het jaarlijkse ‘Greijdanus in Concert’ van het Greijdanus Schoolkoor en de Big Band. Het concert begint om 20.00 uur in de Open Poort te Hattem. De toegang is gratis (collecte bij de uitgang). Lees verder.


Cultuur snuiven en cheeta’s aaien in Zuid-Afrika
Verslag van een uitwisseling van zes leerlingen

Zwolle, 27 oktober 2015 | Iets meer dan tien uur hadden ze nodig om 10.000 kilometer af te leggen naar Zuid-Afrika. Zes leerlingen van Greijdanus Zwolle woonden in september drie weken lang in Johannesburg. Een bijzondere levenservaring waarbij kennis werd gemaakt met een andere cultuur en levenswijze. Lees hieronder de ervaringen. Lees verder.


Leerlingen Greijdanus Zwolle actief voor maatschappelijke stage
15-10-2015 | Derdejaars tl-leerlingen van Greijdanus Zwolle zetten zich donderdag en vrijdag actief in voor mensen uit Zwolle en omgeving. Verspreid over twee dagen gaan zes klassen aan het werk in verzorgingshuizen, tuinen, op een boerderij en bij een opvangcentrum. Dit doen zij voor de jaarlijkse maatschappelijke stage. Lees verder.


Greijdanus Zwolle voert actie voor vluchtelingen
24-09-2015 | Greijdanus Zwolle zet zich in de week van 5 - 9 oktober 2015 in voor vluchtelingen. De school organiseert een sponsoractie voor het noodhulpfonds van de Verre Naasten, dat kerken steunt om hulpverlening te bieden aan vluchtelingen. Lees verder.


FF doorstuderen en dan docent worden bij Greijdanus? - Wij verdubbelen je beurs en garanderen een baan!
17-9-2015 | Als je niet langer dan twee jaar geleden een (bachelor of master) diploma hebt behaald in één van de tekortvakken Wiskunde, Scheikunde, Natuurkunde, Frans of Engels en je studeert of gaat studeren voor een educatieve master voor één van die vakken, willen wij je de kans geven om te komen werken bij ons op school. Het Greijdanus College - met vestigingen in Zwolle, Hardenberg, Enschede of Meppel - zoekt jonge mensen die hun vak kennen en samen met ons de boodschap van Christus willen voorleven en uitdragen in het onderwijs. Lees verder.


Steun Margarita Alexandrova
20-8-2015 | Margarita Alexandrova is een oud-leerling van Greijdanus Zwolle. Ze heeft te horen gekregen dat ze terug moet naar Oezbekistan. Zeven jaar geleden is ze met haar moeder gevlucht naar Nederland, omdat ze daar geen christen kon zijn op de manier waarop ze dat wilde. Lees verder.


Vwo-scholieren Pieter Zandt en Greijdanus nemen deel aan AKZ-cursus over dogmatiek en spiritualiteit - Artikel: www.refdag.nl
18-8-2015 | Vwo-scholieren van de bovenbouw van de reformatorische Pieter Zandt-scholengemeenschap in Kampen en van het gereformeerde Greijdanus College in Zwolle, gaan deelnemen aan een toerustingscursus over dogmatiek (geloofsleer) en spiritualiteit. Lees verder.


Schoolgidsen 2015-2016
Elke vestiging van het Greijdanus College heeft een eigen schoolgids. Hieronder vindt u de digitale schoolgidsen van het jaar 2015-2016. De schoolgidsen zijn bedoeld om een weg te vinden in de veelkleurigheid van de verschillende onderwijsactiviteiten. Een gids ook om te verbinden en om zichtbaar te maken wie en wat we allemaal in huis hebben. In de schoolgids vindt u informatie over het onderwijs, de schoolcultuur, leerlingbegeleiding, belangrijke data, praktische zaken, contactgevens en meer. Lees verder.


Voorafgids 2015-2016
15-6-2015 | Het schooljaar is alweer bijna afgelopen. Om na de vakantie weer goed voorbereid op school te komen, hebben we speciaal voor de leerlingen een voorafgids. Hierin staat wanneer we


 

De nieuwsberichten van cursusjaar 2014-2015 leest u hier.