In de finale van A-lympiade

23-1-2015 | Maartje Mijnheer, Ester Potjes, Kina van Riessen, Marianne Wietsma, Servan van den Brink, Noah Hoekstra, Bart Oostland en Niels van der Veen hebben een plaats bemachtigd in de finale van de A-lypiade! Dit is het resultaat van hun deelname aan de Wiskundedag (zie bericht hieonder). De leerlingen uit vwo 5 gaan op 13 en 14 maart in twee teams naar Garderen om daar aan de slag te gaan met uitdagende wiskundeopgaven.

In totaal deden er 107 scholen met meer dan 1700 teams mee aan de A-lympiade. Hiervan zijn er 50 werkstukken ingestuurd om mee te dingen naar een finaleplaats. Naast de Nederlandse teams zijn er ook finalisten uit Denemarken, Duitsland, Aruba en St. Maarten.

We wensen de leerlingen alvast veel succes!  


Na de finale plaatsen we een verslag op onze website.
 


Wiskundedag

14-11-2014 | Vandaag is op het Greijdanus in Zwolle de jaarlijkse wiskundedag. Leerlingen van vwo 5 werken de hele dag in groepjes aan een wiskundeopdracht. Vanaf 9.00 uur wordt er op verschillende scholen in binnen- en buitenland hard gewerkt om uiteindelijk om 16.00 uur het verslag in te leveren.

Er hangt een ontspannen sfeer in de vleugel waar de wiskundedag aan de gang is. Muziek, koffie en koekjes… Maar niets is wat het lijkt, want er wordt hard gewerkt aan ingewikkelde wiskundeopdrachten.

Weersvoorspellingen en schakelschema’s zijn de thema’s van de opdrachten. De WisA-leerlingen doen met de opdrachten mee aan de landelijke, en uiteindelijk internationale, wedstrijd: de Alympiade. De beste verslagen worden ingestuurd om mee te dingen naar de finale. De WisB-leerlingen werken aan een eigen opdracht. Voor iedereen geldt dat het uiteindelijke verslag meetelt als praktische opdracht voor het schoolexamen in vwo 6.

Eind februari 2015 worden de winnaars van de voorronde bekend gemaakt, zij mogen in maart meedoen aan het finaleweekend in Garderen. Vorig jaar presteerde een van de groepjes om dit weekend mee te maken. Wie weet wat er dit jaar gebeurt…