Greijdanus wint sportiefste schoolinitiatief 2014

SportGala Zwolle

2-2-2015 | Het Greijdanus heeft afgelopen zaterdag tijdens SportGala Zwolle de prijs voor het sportiefste schoolinitiatief 2014 gewonnen. In mei vorig jaar beklommen twaalf leerlingen en vier medewerkers per fiets de Mont Ventoux. Ze deden mee aan de Tour du ALS waarmee geld wordt ingezameld voor Stichting ALS.

Vorig jaar hebben leerlingen uit alle jaarlagen en niveaus hun best gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting ALS. Zo werd er een spinningmarathon georganiseerd en had het hele vmbo een actiedag met onder andere een Colorrun en rondje IJsselmeer. In totaal werd met alle acties bijna 35.000 euro ingezameld.

Liesbeth Hovenga, decaan, is een van de organisatoren: “Ik had niet meteen door dat we werden genoemd bij de uitreiking, het was echt een verrassing dat wij deze prijs wonnen! Het is inmiddels al anderhalf jaar geleden dat ik met het idee op school kwam om mee te doen aan de Tour du ALS. Nu werkt het nog steeds door. Het is vooral de waardering waar we echt blij mee zijn.”

“Het idee is ontstaan toen ik op vakantie was in Frankrijk en boven op de Mont Ventoux stond. Ik zei toen tegen mijn vrienden dat het me echt bijzonder leek om samen met leerlingen deze berg te beklimmen. En drie kwart jaar later stonden we daar!”

“De Tour du ALS is een heel mooi initiatief. Niet alleen de fietsgroep, maar alle leerlingen in school waren betrokken. Het ging niet alleen om geld ophalen maar ook bewustwording. We hebben tijdens de actie ervaren hoe het is om jezelf sportieve doelen te stellen en hier ook helemaal voor te gaan. Het teamgevoel, verleggen van eigen grenzen en het nemen van verantwoordelijkheid; dit waren mooie effecten van de actie."

Nog een keer?
“We zijn ons nu aan het orienteren op wat we volgend jaar kunnen doen. In ieder geval iets met fietsen, maar we weten nog niet of we dan aanhaken bij zo’n groot evenement.”