Leerlingen Greijdanus Zwolle skypen met Oeganda

24-11-2014 | Maandagmiddag 17 november hadden een aantal leerlingen van Greijdanus Zwolle een skypesessie met leerlingen van een school in Kolir (Oeganda). Via de organisatie ‘Red een kind’ heeft Greijdanus de afgelopen jaren geld opgehaald voor deze school. Met dit skypegesprek hadden de leerlingen ook daadwerkelijk contact met degene waarvoor ze zich hebben ingezet.

“Het was ontzettend leuk om te doen en we zij veel langer doorgegaan dan we hadden gepland” is een van de reacties van de leerlingen. In het begin waren er nog wat technische problemen, maar toen het contact er eenmaal was verliep het verder prima.

Deze eerste skypesessie was een succesvolle try-out. We willen in de toekomst met meer leerlingen vaker dit soort sessies inplannen. Op die manier blijven ze betrokken bij het gebied en het doel waar ze zich voor hebben ingezet. Ook dit jaar zullen alle brugklasleerlingen van Greijdanus Zwolle weer een nacht op school blijven. Deze nacht staat gepland van 15 op 16 januari. Het is de 7e keer dat dit gebeurt!