Nacht van betekenis

28-11-2014 | Het is inmiddels een goede traditie: de jaarlijks terugkerende lesmarathon van de eerstejaars leerlingen op het Greijdanus te Zwolle. Honderden leerlingen deden mee en duizenden euro’s werden opgehaald. In de nacht van 15 op 16 januari 2015 vindt de zevende editie van de lesmarathon plaats. Het doel: Leren voor een betere toekomst in Oeganda.

In het gebied Bukadea in Oeganda kunnen veel gezinnen amper rondkomen. Ze leven van een klein lapje grond dat te weinig opbrengt. Geld voor goede voeding, onderwijs en gezondheidszorg is er niet. Red een Kind helpt in dit gebied met het opzetten van zelfhulpgroepen. In kleine teams leren ouders om hun inkomsten te vergroten, bijvoorbeeld door betere landbouwtechnieken of door andere winstgevende activiteiten op te zetten. Dat wérkt, want zo kunnen ouders zelf het schoolgeld voor hun kinderen gaan betalen.

Voor jongeren is er veel aandacht. Zij krijgen de mogelijkheid een praktische training te volgen, zoals fietsreparatie, computervaardigheden of bijenteelt. Dat biedt hen de mogelijkheid om een baan te vinden of een eigen bedrijfje op te zetten.

Greijdanus onderhoudt contact met de school voor voortgezet onderwijs in Kolir. Een deel van de opbrengst wordt ingezet om op deze school computers aan te schaffen en de jongeren computervaardigheden te leren. Inmiddels is een aantal computers aangeschaft. Op maandag 17 november vond de eerste Skypesessie plaats tussen leerlingen van het Greijdanus College en leerlingen in Kolir. Kennis en vaardigheden op dit gebied blijft nodig.

Kortom: in dit project is aandacht voor onderwijs aan jong en oud. Help mee om dit mogelijk te maken en steun de leerlingen! Online doneren? Ga naar www.redeenkind.nl/greijdanus

Volg de livestream! 
De Nacht van betekenis is dit jaar te volgen via een liverstream via het kanaal https://www.youtube.com/channel/UChdruXabsqUWtdexV8JPJ3Q. Dit begint om 19.30 uur met tussendoor om 12.00 uur een speciale nieuwsuitzending. Om 7.00 begint de afsluiting van de nacht, deze is uiteraard ook te volgen via de livestream.
 


Nieuws

Voorlichting Red een Kind

Leerlingen skypen met Oeganda.

Ook in schooljaar 2014-2015 gaat Greijdanus Zwolle voor Kolir.

Lees hier een verslag over de nacht van betekenis van afgelopen jaar.