Derde klas vmbo op maatschappelijke stage

18-11-2014 | In oktober en november gingen leerlingen uit de derde klas van vmbo op maatschappelijke stage. Het Greijdanus heeft hierbij actief ingezet op ‘burgerschap’. De school wil leerlingen helpen een plekje in de maatschappij te vinden. En deze maatschappij vraagt juist met het huidige regeringsbeleid steeds meer om de inzet van enthousiaste vrijwilligers!

Greijdanus heeft ervoor gekozen de maatschappelijke stage te blijven continueren, ook al heeft de regering dit afgeschaft. Er is hiervoor gekozen omdat burgerschap een belangrijke maatschappelijke en Bijbelse waarde is.

Tegelijk merkt coördinator Bart Heijboer bij het benaderen van stage bieders dat bezuiniging veel organisaties in problemen brengt. Veel coördinatoren die activiteiten met vrijwilligers plannen zijn helaas wegbezuinigd of hebben andere taken binnen de organisatie gekregen. Gelukkig is in samenwerking met Zwolle Doet! (bemiddelaar in Zwolle vrijwilligerswerk) een flink aantal keuze mogelijkheden voor leerlingen gevonden, zodat leerlingen kennis kunnen maken met vrijwilligerswerk dat bij de eigen interesse past.

Lees hier over de stageplekken en de ervaringen van de leerlingen.