Ruim vierduizend euro voor theeplukkers in India

‘Maak Meer Marathon’

28-11-2014 | Gisteren was op het Greijdanus in Zwolle de afsluiting van de ‘Maak Meer Marathon’. 133 tweedejaars vmbo-leerlingen waren afgelopen maand enthousiast aan de slag met deze actie van de jongerenafdeling van De Verre Naasten. De leerlingen hebben hiermee 4.169,50 euro ingezameld voor een (school)gebouw voor arme theeplukkers in India.

Lege flessen inzamelen, zelfgemaakte puddingbroodjes verkopen, vogelhuisjes timmeren of een klassenfeest organiseren. Met een startkapitaal van 2 euro, werden leerlingen uitgedaagd om met inzet van talenten, creativiteit en netwerk er meer van te maken. In een aantal workshops ontdekten de leerlingen hoe een microkrediet werkt en maakten ze een plan. Er werden allerlei creatieve, originele en opvallende acties bedacht. Het resultaat is op 27 november 4.169,50 euro, maar er komt nog steeds geld bij!

Bijzondere acties
Er zijn bijzondere acties opgezet door de leerlingen. Lise en Naomi organiseerden kinderfeestjes en Sade en Aysen zamelden geld in met een klassenfeest. Populair waren de ‘vette-vogelhuisjes’ in drie varianten van Jerryt en Gerwin. Het hoogste bedrag werd opgehaald door het team van Anne en Mirjam, zij hebben samen maar liefst 322 euro verdiend.

Maatschappelijk stage
De Maak Meer Marathon op het Greijdanus is een onderdeel van de maatschappelijke stage. Leerlingen worden tijdens deze actie partner van een project van De Verre Naasten. In Bipara (Noordoost-India) wil de plaatselijke kerk een plek creëren waar kinderen en volwassen naar school kunnen en waar de kerk ook allerlei activiteiten kan organiseren zoals kerkdiensten.