Hoge Nood

9-2-2015 | Afgelopen zaterdag was het jaarlijkse scholierenmuziekfestival Hoge Nood. Schoolbands uit de omgeving Zwolle stonden op het podium van het Carmel College Salland in Raalte. Ook de Bigband van Greijdanus deed mee, hieronder een verslag van de manager Alex van Winkoop.

Wat een geluid, wat een swing: ruim 160 Big Band-leerlingen speelden afgelopen zaterdag gezamenlijk het slotnummer van het grote Scholierenmuziekfestival Hoge Nood. De medley 'Get down on it' and 'Celebration' van Kool and the Gang’s klonk oorverdovend door de aula van het Carmel College in Raalte. Stilzitten was er niet meer bij.

Maar liefst vijf scholen namen met hun bigband deel aan dit enorme muziekspektakel.’s Ochtends waren er workshops, waarbij de verschillende instrumentengroepen elk apart onder handen werden genomen. Daarbij werd ook het gezamenlijke slotnummer gerepeteerd.

Daarna mocht iedere bigband of orkest zich in een half uur durend optreden presenteren. De Greijdanus Bigband liet zien dat ze er helemaal bij horen; misschien nog niet zo’n volle bezetting als andere bigbands, maar muzikaal zeker van hetzelfde niveau. Van de Bigband-klassieker 'The Chicken' tot het altijd swingende 'I feel good!': het klonk allemaal alsof het al jaren gespeeld werd.

Duidelijk is dat de Greijdanus Bigband, na de omschakeling vanuit het Greijdanus orkest, de draad uitstekend heeft opgepakt: de jongelui (vooral onderbouw) zijn samen hard op weg een volwassen muzikaal geluid neer te zetten. Een genot om naar te luisteren.