Tweede prijs bij GRIP PWS

Verslag: Jan Bollemaat
23-6-2015 | In het gebouw van de Tweede Kamer vond gisteren de jaarlijkse PWS-prijsuitreiking van Grip plaats. De jury: dr.ir. Martine van Veelen; drs. Arie Slob en drs. Huib van Leeuwen had de moeilijke taak om uit 10 ingezonden profielwerkstukken drie prijswinnaars te selecteren.

Greijdanus was goed vertegenwoordigd: een profielwerkstuk uit Hardenberg ( Chantal van der Sluis en Laura Bugel) en een uit Meppel (Angela en Wendy Mooiweer) deze twee groepen kregen een eervolle vermelding. Uit Zwolle waren twee inzendingen (Sanne Visser en Lotte Gerritsen; en Hanna Beth van Dijk en Lieneke Lassche) deze waren bij de vijf beste inzendingen ingedeeld en zij mochten in Den Haag hun PWS mondeling presenteren aan de jury en aan het publiek op de publieke tribune.

Het juryberaad was zenuwslopend. Uiteindelijk kwam het verlossende woord: Hanna Beth en Lieneke kregen een eervolle vermelding. De eerste prijs ging naar een leerling van Gomarus en de tweede prijs was voor Sanne Visser en Lotte Gerritsen. Hun PWS gaat over een autisme vriendelijke school. Zij hebben naast literatuuronderzoek ook de autisme vriendelijkheid van Greijdanus Zwolle en Enschede onderzocht. Dit leidde tot een aantal concrete aanbevelingen. Een PWS dat de eigen school heeft onderzocht en ook de identiteit heeft meegenomen in het onderzoek. Lotte en Sanne van harte gefeliciteerd!