Color Run levert 3339 euro op voor Ethiopië

24-4-2015| Afgelopen vrijdag liepen tweedeklassers van het Greijdanus College in Zwolle een Color Run voor het goede doel. De uitdaging was om zeven rondjes van 650 meter te lopen. Vandaag wordt de cheque met het opgehaalde bedrag aan Compassion uitgereikt. In totaal hebben de leerlingen 3339,69 euro ingezameld.

Het is al bijna een week geleden; bijna onherkenbaar rennen leerlingen over het schoolterrein. Om de paar honderd meter verspert een muur van kleurpoeder het parcours van de Color Run. Blauwe, oranje en groene leerlingen rennen lachend over de finishlijn. Het is een bijzonder kleurrijk gezicht. Maar belangrijker is het prachtige bedrag van 3339 euro dat de tweedeklassers met hun sportieve actie hebben ingezameld. Vandaag wordt de cheque overhandigd aan de stichting Compassion. Docent Maaike Petrusma gaat binnenkort naar Ethiopië om te helpen bij de projecten waar dit geld besteed wordt.  

Compassion
Compassion is een christelijke organisatie die helpt bij de bestrijding van armoede door kinderen individueel te helpen. Op weg naar een gezonde ontwikkeling, staan vaak obstakels in de weg. Door aanvullende fondsen biedt Compassion kinderen extra ondersteuning.”