Hardloopclinic 4 mijl 

12-5-2015 | Op zaterdag 13 juni doen 59 leerlingen en 11 medewerkers van het Greijdanus College in Zwolle mee aan de scholencompetitie van het Zwolse Halve Marathon Festival. Vandaag kregen de leerlingen een hardloopclinic aangeboden om alvast te oefenen voor de wedstrijd waarbij ze 4 Engelse mijl gaan rennen voor een High School project in Kenia van Stichting Huruma MEVA.

In een rustig tempo rennen de leerlingen in hun blauwe hardloopshirts vanaf school naar het Engelse Werk. Hier krijgen ze onder andere handige tips over hoe je het minst energie kunt verbuiken tijdens het hardlopen en hoe je dit het beste kunt verdelen tijdens een wedstrijd. De groep moet ook hard aan de slag met pittige interval trainingen, zoals zo snel mogelijk een heuvel oprennen. Aan het einde van de training staat er nog een mooie uitdaging te wachten waarbij de hele groep de rode spoorbrug op moet rennen. Uitgeput maar tevreden komen de leerlingen uiteindelijk weer op school aan. 

Eddie Sevink van Run2Day en Jan Bakker van hardloopgroep de Warmlopers hebben ook dit jaar weer een mooie clinic verzorgd, waarvoor dank! En dankzij de sponsoren Hogeschool Viaa, Onderwijstalenten, Ben's Schoolcatering en SGJ kunnen de leerlingen in een prachtig shirt op de startlijn van de 4EM verschijnen.

Teddy en Dancy
De leerlingen rennen de 4 Engelse Mijl voor leeftijdgenootjes Teddy en Dancy uit Kenia. Dit zijn twee getalenteerde tieners van 16 en 13 uit Mandeva Kenia. Hun vader heeft altijd hard gewerkt om de schoolkosten van zijn kinderen te kunnen betalen. In Kenia hebt je nog meer dan in Nederland een High School diploma nodig om kans te maken op een goede baan. Onlangs heeft hij beide benen verloren door een aanslag van Al Shabaab. Gevolg is geen werk en dus geen inkomen. Deze financiële strop betekent het einde van de High School voor Teddy (1e klas) en Dancy (3e jaar).

Huruma MEVA en Greijdanus willen deze tieners graag helpen. Letterlijk in de benen komen voor Teddy en Dancy en andere tieners in Kenia, zodat zij ook een kans hebben om een diploma te halen. Hen een kans bieden op een goede toekomst.

Helpt u mee?
U kunt de leerlingen en dit project steunen met een sponsorbijdrage.
Rekeningnummer: NL69 ABNA 0542 7691 23 t.n.v. Stichting Huruma MEVA in Enschede o.v.v. “4em Greijdanus” (eventueel met naam van leerling die u sponsort). Huruma MEVA is een ANBI, waardoor uw donatie aftrekbaar is van de belasting.