Isdc bij Beursvloer Zwolle

2-10-2014 | Gisteren was het evenement Beursvloer Zwolle in poppodium Hedon. Leerlingen isdc van het Greijdanus College in Zwolle waren hierbij aanwezig om contacten te leggen en te ontdekken wat bedrijven en de school voor elkaar kunnen betekenen.

De leerlingen uit de vierde klas van isdc (dienstverlening en commercie) staan om 17.00 uur klaar om de bezoekers op de Beursvloer te ontvangen. Ze serveren koffie en thee met zelfgebakken cupcakes. Wat tijdens de opleiding wordt geleerd komt nu mooi tot uiting in de praktijk en tegelijkertijd wordt er contact gelegd met diverse bedrijven. “Ik vond dit echt een heel goede ervaring. Er was aan het eind best wel een beetje stress om de cake op tijd klaar te krijgen, maar zo werkt dat in het bedrijfsleven ook. Goed om dat eens mee te maken. En het was ook gewoon heel gezellig om dit met onze klas te doen,” aldus een van de leerlingen.

Tijdens de Beursvloer worden vraag en aanbod van bedrijven, maatschappelijke organisaties en burgerinitiatieven bij elkaar gebracht. Een bijzondere bijkomstigheid is dat dit met gesloten beurs gebeurt. Voor de leerlingen een mooie gelegenheid om contacten te zoeken voor bijvoorbeeld maatschappelijke stages of het aanbieden van bedrijfslunches. De Greijdanus-leerlingen hebben op de Beursvloer mooie matches gemaakt; waaronder een dagje meedraaien bij de banketbakker van de Sligro.