Nieuws 2014-2015


Schoolgidsen 2015-2016
Elke vestiging van het Greijdanus College heeft een eigen schoolgids. Hieronder vindt u de digitale schoolgidsen van het jaar 2015-2016. De schoolgidsen zijn bedoeld om een weg te vinden in de veelkleurigheid van de verschillende onderwijsactiviteiten. Een gids ook om te verbinden en om zichtbaar te maken wie en wat we allemaal in huis hebben. In de schoolgids vindt u informatie over het onderwijs, de schoolcultuur, leerlingbegeleiding, belangrijke data, praktische zaken, contactgevens en meer. Lees verder.


Tweede prijs bij GRIP PWS
23-6-2015 | In het gebouw van de Tweede Kamer vond gisteren de jaarlijkse PWS-prijsuitreiking van Grip plaats. De jury: dr.ir. Martine van Veelen; drs. Arie Slob en drs. Huib van Leeuwen had de moeilijke taak om uit 10 ingezonden profielwerkstukken drie prijswinnaars te selecteren. Lees verder.


Voorafgids 2015-2016
15-6-2015 | Het schooljaar is alweer bijna afgelopen. Om na de vakantie weer goed voorbereid op school te komen, hebben we speciaal voor de leerlingen een voorafgids. Hierin staat wanneer we je weer op school verwachten, wat je nodig hebt voor het nieuwe jaar etc. Lees verder.


Leerlingen rennen 4 mijl voor Teddy en Dancy
15-6-2015 | Afgelopen zaterdag deden 59 leerlingen en 11 docenten van het Greijdanus College in Zwolle mee met de scholencompetitie van de Wavin 4 Engelse Mijl. Naast de sportieve uitdaging liepen ze voor een goed doel; het High School project van de stichting Huruma Meva. Door de sponsoractie kunnen de Keniaanse Teddy en Dancy de High School afmaken. Lees verder.


Geen grensoverschrijdend gedrag medewerker Greijdanus
12 juni 2015, Zwolle | Op 23 april 2015 heeft het Greijdanus College een medewerker op non-actief gezet vanwege het vermoeden van grensoverschrijdend gedrag. De politie heeft de afgelopen periode onderzoek gedaan. Hieruit is gebleken dat medewerker onschuldig is. De school heeft in overleg met betrokkenen een proces gericht op eerherstel van de medewerker in gang gezet. Lees verder.


Cultuurfestival Zwolle
10-6-2015 | Afgelopen vrijdag hadden tweedeklasleerlingen van het Greijdanus in Zwolle een culuurdag in de binnenstad van Zwolle. De groep maakte kennis met verschillende en zeer diverse kunstdisciplines. Lees verder.


Leerlingen spelen vurige toneelvoorstelling in Odeon
3-6-2015 | Gisteren was de première van de Grote Avond, de jaarlijkse toneelvoorstelling van het Greijdanus College in Zwolle. Leerlingen stonden op het podium van een uitverkocht Odeon met een theaterstuk over een school, genaamd het LEE-college, dat grotendeels afbrandt. Er ontspint zich een intrigerend verhaal over de speurtocht naar de dader en de uiteenlopende karakters die de school rijk is. Lees verder.


Hardloopclinic 4 mijl
12-5-2015 | Op zaterdag 13 juni doen 50 leerlingen van het Greijdanus College in Zwolle mee aan de scholencompetitie van het Zwolse Halve Marathon Festival. Vandaag kregen de leerlingen een hardloopclinic aangeboden om alvast te oefenen voor de wedstrijd waarbij ze 4 Engelse mijl gaan rennen voor een High School project in Kenia van Stichting Huruma MEVA. Lees verder.


Vermoeden van grensoverschrijdend gedrag
24-04-2015 | Hier leest u het bericht zoals we vandaag met personeel, ouders en leerlingen hebben gedeeld over de medewerker van onze school die op non-actief is gezet vanwege het vermoeden van grensoverschrijdend gedrag. Lees meer.


Greijdanus plant bloemen voor de bijen
22-4-2015 | Vandaag worden er op vijftig verschillende plekken in Zwolle bloemen gezaaid, zo ook op het Greijdanus. Het resultaat is een bloemenlint door de hele stad. Dit initiatief is georganiseerd om te helpen bij de groei van de bijenpopulatie. Lees meer.


Color Run voor Compassion
17-4-2015 | Vandaag liepen tweedeklassers van het Greijdanus College in Zwolle een Color Run voor het goede doel. De uitdaging was om maximaal 7 rondjes van 650 meter te lopen. Volgende week wordt het opgehaalde bedrag bekend gemaakt en overhandigd aan Compassion. De opbrengst van deze actie gaat naar projecten in Ethiopië. Lees verder.


Laatste Greijdanus Klassiek onder Bert Duijst
13-4-2015 | In een afgeladen Michaëlskerk vond afgelopen zaterdag een bijzondere editie plaats van het al jaren succesvolle optreden van het Greijdanus Schoolkoor, vocale en instrumentale solisten en ensembles, aangevuld met professionele musici onder wie organist Toon Hagen. Extra bijzonder was dit keer dat er ruim honderd oud-leerlingen als reünist van het Schoolkoor meezongen. Lees verder.


Greijdanus gaat samenwerking aan met ArtEZ conservatorium
24-3-2014 | Het Greijdanus College in Zwolle biedt komend schooljaar in samenwerking met ArtEZ de vooropleiding van het conservatorium aan. In aanwezigheid van bijna 30 belangstellende leerlingen en ouders is door de directeuren van beide onderwijsinstellingen maandagavond 23 maart het contract getekend. Lees verder.


Videogames en de Bijbel
19-3-2015 | Cultuurtheoloog Frank Bosman gaf afgelopen donderdag een boeiend college over videogames en de relatie met theologie. Leerlingen van vwo-delta kregen dit college in het kader van Academische vorming. Naast deze vorming is het ook een realiteit dat er veel verschillende games worden gespeeld door de leerlingen, kortom een aansprekend onderwerp dat veel herkenning oproept. Lees verder.


Speciale editie Greijdanus Klassiek
10-3-2015 | Op zaterdag 11 april organiseert het Greijdanus College de 15e editie van Greijdanus Klassiek in de Grote- of St. Michaelskerk te Zwolle. Dit jaar is het een speciaal concert omdat Bert Duijst voor de laatste keer dirigeert. Lees verder.


4 EM voor Teddy en Dancy | Zwolse Halve Marathon Festival
Op zaterdag 13 juni doen leerlingen van Greijdanus Zwolle mee aan de scholencompetitie van het Zwolse Halve Marathon Festival. De leerlingen rennen 4 Engelse mijlen (6,4 km!) voor een goed doel, het High School project in Kenia van Stichting Huruma MEVA. Lees verder.


Actie voor Ronald McDonald Huis
9-2-2015 | Benjamin de Vries en Sander Zonnenberg overhandigden afgelopen vrijdag een cheque van 500 euro aan het Ronald McDonald Huis in Groningen. Deze leerlingen uit de vierde klas van Techniek Breed in Zwolle hebben dit geld ingezameld met het repareren van gymnastiekbanken. Lees verder.


Hoge Nood
9-2-2015 | Afgelopen zaterdag was het jaarlijkse scholierenmuziekfestival Hoge Nood. Schoolbands uit de omgeving Zwolle stonden op het podium van het Carmel College Salland in Raalte. Ook de Bigband van Greijdanus deed mee, hieronder een verslag van de manager Alex van Winkoop. Lees verder.


Les van Ewald Breunesse
3-2-2015 | Gisteren had klas 3HC tijdens het vijfde uur een bijzondere les. Via een webcast was er verbinding met Ewald Breunesse, manager energietransitie bij Shell. Ewald gaf uitleg over hoe Shell zich bezig houdt met energie in de volle breedte. Lees verder.


Greijdanus wint sportiefste schoolinitiatief 2014
2-2-2015 | Het Greijdanus heeft afgelopen zaterdag tijdens SportGala Zwolle de prijs voor het sportiefste schoolinitiatief 2014 gewonnen.  In mei vorig jaar beklommen twaalf leerlingen en vier medewerkers per fiets de Mont Ventoux. Ze deden mee aan de Tour du ALS waarmee geld wordt ingezameld voor Stichting ALS. Lees verder.


Reünie Greijdanus Klassiek - Uitnodiging
22-1-2015 | Op zaterdag 11 april 2015 organiseren we voor de veertiende keer het jaarlijkse Greijdanus Klassiek in de Grote- of St. Michaelskerk. Het belooft dit jaar een extra bijzonder concert te worden! Lees verder.


In de finale van A-lympiade
23-1-2014 | Maartje Mijnheer, Ester Potjes, Kina van Riessen, Marianne Wietsma; Servan van den Brink, Noah Hoekstra, Bart Oostland en Niels van der Veen hebben een finaleplaats behaald in de finale van de A-lypiade! Dit is het resultaat van hun deelname aan de Wiskundedag (zie bericht hieonder). De leerlingen gaan op 13 en 14 maart in twee teams naar Garderen om daar aan de slag te gaan met uitdagende wiskundeopgevane. Lees verder.


Eerstejaars zamelen bijna 38.000 euro in voor Oeganda
16-1-2015 | In de nacht van 15 op 16 januari 2015 vond op het Greijdanus College in Zwolle de zevende editie van de ‘Nacht van betekenis’ plaats. Ruim 400 brugklasleerlingen bleven een nacht op school om geld in te zamelen voor de organisatie Red een Kind. Het eindbedrag van maar liefst 37.941 euro wordt gebruikt voor een middelbare school in Oeganda. Lees verder.


Nominatie Sportgala Zwolle | Stem op team Greijdanus Tour du ALS!
5-1-2015 | Vorig jaar mei beklommen 12 leerlingen en 4 docenten de Mont Ventoux in Frankrijk. Ze deden mee aan de Tour du ALS waarmee geld wordt opgehaald voor onderzoek naar de spierziekte ALS. Het team van Greijdanus heeft meer dan 35.00 euro ingebracht met het organiseren van tal van sponsoractiviteiten. Lees verder en stem!


First Lego League
December 2014 | Op 28 november deden teams van Greijdanus Zwolle en Greijdanus Hardenberg mee aan de regiofinale van de First Lego League. De afgelopen maanden hebben leerlingen hard gewerkt om een legorobot voor deze wedstrijd te maken. Lees hieronder de ervaringen van de afgelopen tijd van meneer Lamberink, docent in Zwolle. Lees verder.


Nacht van betekenis
28-11-2014 | Het is inmiddels een goede traditie: de jaarlijks terugkerende lesmarathon van de eerstejaars leerlingen op het Greijdanus te Zwolle. Honderden leerlingen deden mee en duizenden euro’s werden opgehaald. In de nacht van 15 op 16 januari 2015 vindt de zevende editie van de lesmarathon plaats. Het doel: Leren voor een betere toekomst in Oeganda. Lees verder.


Maatschappijleer van Arie Slob
28-11-2014 | Vandaag hadden leerlingen vwo 5 en 6 maatschappijleer van Arie Slob, fractievoorzitter van de ChistenUnie. Hij vertelde de leerlingen over de dagelijkse praktijk van zijn werk. Van de rol van CU in de C3 tot en met de omgang met journalisten, het kwam allemaal aan de orde tijdens het gastcollege. De leerlingen hadden zelf de mogelijkheid om vragen te stellen en maakten daar dan ook volop gebruik van. Lees verder.


Ruim vierduizend euro voor theeplukkers in India
28-11-2014 | Gisteren was op het Greijdanus in Zwolle de afsluiting van de ‘Maak Meer Marathon’. 133 tweedejaars vmbo-leerlingen waren afgelopen maand enthousiast aan de slag met deze actie van de jongerenafdeling van De Verre Naasten. De leerlingen hebben hiermee 4.169,50 euro ingezameld voor een (school)gebouw voor arme theeplukkers in India. Lees verder.


Leerlingen Greijdanus Zwolle skypen met Oeganda
24-11-2014 | Maandagmiddag 17 november hadden een aantal leerlingen van Greijdanus Zwolle een skypesessie met leerlingen van een school in Kolir (Oeganda). Via de organisatie ‘Red een kind’ heeft Greijdanus de afgelopen jaren geld opgehaald voor deze school. Nu hadden de leerlingen ook daadwerkelijk contact met degene waarvoor ze zich hebben ingezet. Lees verder.


Derde klas vmbo op maatschappelijke stage
18-11-2014 | In oktober en november gingen leerlingen uit de derde klas van vmbo op maatschappelijke stage. Het Greijdanus heeft hierbij actief ingezet op ‘burgerschap’. De school wil leerlingen helpen een plekje in de maatschappij te vinden. En deze maatschappij vraagt juist met het huidige regeringsbeleid steeds meer om de inzet van enthousiaste vrijwilligers! Lees verder.


Verslag Greijdanus in Concert 2014
17-11-2014 | Afgelopen zaterdagavond was het jaarlijkse Greijdanus in Concert. Leerlingen van het Schoolkoor en de Big Band lieten in de Open Poort te Hattem hun muzikale talenten zien aan het publiek. Lees verder.


Wiskundedag
14-11-2014 | Vandaag is op het Greijdanus in Zwolle de jaarlijkse wiskundedag. Leerlingen van vwo 5 werken de hele dag in groepjes aan een wiskundeopdracht. Vanaf 9.00 uur wordt er op verschillende scholen in binnen- en buitenland hard gewerkt om uiteindelijk om 16.00 uur het verslag in te leveren. Lees verder.


Diploma ondernemerschap op Greijdanus Zwolle
14-11-2014 | Vandaag staan op het Greijdanus College in Zwolle de eerste lessen ondernemerschap op het rooster. Leerlingen van het vmbo kunnen vanaf nu een diploma Ondernemerschap halen en hiermee hun kansen vergroten als zelfstandig ondernemer. Lees verder.


7 days of feedback
30-10-2014 | In de week van 3 t/m 9 november kunnen leerlingen van het Greijdanus meedoen aan '7days of feedback'. Dit is een programma waarbij uitdagingen worden aangegaan op het gebied van voeding en beweging. Elke dag staat er een andere uitdaging op het programma. Lees verder.


Zingen in de open lucht
30-10-2014 | 's Ochtends om 9 uur al zingen in de open lucht? Een aantal leerlingen havo 4/5 deed dit donderdagochtend onder begeleiding van buitenpianist Rik Elings. Bekijk de video.


Greijdanus Zwolle aan de slag voor theeplukkers in Noordoost-India
30-10-2014 | In de afgelegen heuvels van Noordoost-India ligt het dorpje Birpara. Hier wonen theeplukkers die voor één euro per dag zwoegen in de hete zon. Het zijn dagloners en zitten morgen misschien zonder werk. Geld voor eten is vaak al een probleem en school voor de kinderen zit er zeker niet in. Daar gaan de leerlingen van vmbo tl/havo 2 van Greijdanus Zwolle, met de Maak Meer Marathon die afgelopen maandag startte, wat aan doen! Lees verder.


Een kijkje bij Robert Pack
29-10-2014 | Afgelopen donderdag gingen 60 leerlingen van vwo delta, tl/havo en iavo 1e en 2e klassen naar Robert Pack. Dit is een innovatief bedrijf dat zich bezig houdt met robotoplossingen. Hieronder volgt het verslag van de excursie. Lees verder.


Greijdanus in Concert | 15 november Open Poort Hattem
27-10-2014 | Op zaterdag 15 november 2014 is het jaarlijkse ‘Greijdanus in Concert’ van het Greijdanus schoolkoor en de Big Band. Het concert begint om 20.00 uur in de Open Poort te Hattem. De toegang is gratis (collecte bij de uitgang). Lees verder.


Leerlingen in Theater Young Ones met kunstvoorstelling
21-10-2014 | Op 30 en 31 oktober doen leerlingen van Greijdanus Zwolle mee aan het project ‘Mijn pad’. Derdeklassers van havo en vwo werken tijdens deze dagen aan een kunstproject waarbij het onderwerp keuzes centraal staat. Het resultaat is een multidisciplinaire voorstelling waarbij publiek van harte welkom is. De presentaties zijn op 30 (vwo) en 31 (havo) oktober van 13.45 tot 14.15 uur in Theater Young Ones. Lees verder.


Isdc bij Beursvloer Zwolle
2-10-2014 | Gisteren was het evenement Beursvloer Zwolle in poppodium Hedon. Leerlingen isdc van het Greijdanus College in Zwolle waren hierbij aanwezig om contacten te leggen en te ontdekken wat bedrijven en de school voor elkaar kunnen betekenen. Lees verder.


Gastles politici voor vwo 4
19-9-2014 | “Er is toch geen toets?” De leerlingen van klas vwo 4 reageren verrast als ze zien dat de les maatschappijleer er vandaag anders uitziet dan normaal. Jan Westert, statenlid van de Christen Unie, en Britt Jurgens, raadslid van Swollwacht, zijn vandaag aanwezig om te vertellen over het werk van de gemeente en de provincie. Lees verder.


Democratie voor beginners
15-9-2014 | Op vrijdag 12 september waren bovenbouwleerlingen van havo/vwo in het Provinciehuis van Zwolle om te debatteren. Ze deden dit tijdens het evenement ‘Democratie voor beginners’, dat werd georganiseerd in het kader van de Dag van de Democratie. Lees verder.


Start eerste klassen
5-9-2014 | Na de zomervakantie kwamen er weer veel nieuwe eersteklassers op het Greijdanus in Zwolle. In het filmpje hieronder een impressie van de belevenissen op hun eerste dag. Lees verder.


Schoolgids Zwolle 2014-2015
Elke vestiging van het Greijdanus College heeft een eigen schoolgids. De schoolgids is bedoeld om een weg te vinden in de veelkleurigheid van de verschillende onderwijsactiviteiten. Een gids ook om te verbinden en om zichtbaar te maken wie en wat we allemaal in huis hebben. In de schoolgids vindt u informatie over het onderwijs, de schoolcultuur, leerlingbegeleiding, belangrijke data, praktische zaken, contactgevens en meer. Lees verder.


 

De nieuwsberichten van cursusjaar 2013-2014 leest u hier.