Internationale leerlingen op Greijdanus

07 december 2018

Afgelopen week was een groep van 17 leerlingen en 6 docenten uit Duitsland, Estland en Spanje te gast op het Greijdanus in Zwolle. Dit gebeurde in het kader van een Erasmus uitwisseling. Ze leerlingen werkten samen met leerlingen van Greijdanus aan een project over migratie, integratie en mobiliteit. Hiervoor bezochten ze verschillende projecten in Nederland.

Excursies

Eén van deze excursies ging naar het Rijswijks Lyceum. Dit is een school aan de rand van Den Haag, en er zijn veel leerlingen met verschillende etnische achtergronden. Na een presentatie door een vwo 5 klas van het Lyceum gingen de leerlingen met elkaar in debat over verschillende stellingen die met migratie te maken hebben. Met een internationale lunch werd dit bezoek afgesloten.

Een andere excursie ging naar Startblok Riekerhaven in Amsterdam. Dit is een woonproject voor jonge statushouders en jongeren uit Nederland. Het doel is alle jongeren die er wonen een springplank bieden voor het ‘echte leven’ en samen een community vormen. Hierna bezocht de groep ook het Anne Frank Huis.

Sinterklaas

Naast deze inhoudelijke excursies was er ook tijd om Nederland te verkennen. De beklimming van de Peperbus en een bezoek aan het Vredespaleis en de Pier van Scheveningen konden daarin niet ontbreken. Ook maakten de internationale leerlingen kennis met het Sinterklaasfeest en werd de week afgesloten met schaatsen.

Eindproduct

De leerlingen presenteerden vrijdag in groepen wat ze hebben gedaan en geleerd tijdens de uitwisseling. Daarnaast hebben ze ook een website gemaakt waar ze hun ervaringen hebben bijgehouden.

 << terug naar het overzicht