Open dag Greijdanus Zwolle

Op woensdag 24 januari 2018 organiseerde het Greijdanus College in Zwolle een open dag voor nieuwe leerlingen. Van 16.00 tot 21.00 uur was er volop de gelegenheid om een kijkje te nemen in de school.

Klik hier om de foto's te bekijken.


Verslag door leerlingreporter Paul Alkema 
Afgelopen woensdag was de Open Dag van het Greijdanus in Zwolle. De dag waarop leraren en leerlingen de handen ineen slaan om de school van zijn beste kant te laten zien. En dat gebeurde!

Zodra je binnenkwam werd je meteen vriendelijk onthaald en kreeg je een goodiebag met daarin een plattegrond van het Greijdanus, een bidon en nog een paar andere leuke dingen. Midden in de spiegelzaal was er een klein podium gebouwd. Hierop speelden het Schoolkoor en de Big Band de hele avond nummers. Verder stonden in de Spiegelzaal (aula) diverse standjes waar je informatie kon krijgen of iets kon eten of drinken. Er was voor elk wat wils.

Van alles te doen
In de gymzalen kon je allemaal leuke dingen doen, in de B-vleugel bijvoorbeeld proefjes zoals het testen van je gehoorgrens en kijken door een microscoop. In de handvaardigheidslokalen kon je zelf een mooie sleutelhanger maken.

En er was nog veel meer te beleven; fietsen achter een Tour de France simulator, een hapje eten bij een poffertjeskraam. Natuurlijk waren de ouders niet vergeten; de lerarenkamer was omgetoverd tot oudercafé, waar de ouders een lekker kopje koffie of thee konden drinken.

En... wat vonden de bezoekers?
“Ik vind het erg leuk, vooral het programmeren.”
Chris (toekomstig tl/havo leerling)

“Ik vind dit wel echt de beste school in de omgeving.”
Rutger (toekomstig vwo-delta leerling) 

“De testjes bij het wiskunde lokaal vond ik erg leuk.”
Maaike (toekomstig havo leerling)

“Ik vind het tot nu toe best leuk, ook al ben ik hier nog maar net.”
Anoniem (toekomstige tl leerling)

Volgens deze bezoekers was het dus een zeer geslaagde open dag!

Melvin is een van de leerlingen die in het natuurkunde lokaal helpt met de proefjes. Voor hem is het ook een geslaagde open dag: “Ik vind het erg leuk om deze kinderen te begeleiden, zeker met de leuke reacties die je krijgt.”

Samenwerking
Tijdens de open dag heerste er een gezellig en leuke sfeer in school . Dat vond ook onze directeur, meneer Niewold. “Er is veel samenwerking tussen de leraren en leerlingen om dit mogelijk te maken. Op een avond als deze moeten wij de school van zijn beste kant laten zien, maar ook alles realistisch houden. Het moet geen pretpark worden.”

In totaal kwamen er tijdens de open dag maar liefst zevenhonderdvijftig mensen een kijkje nemen in de school.