We gaan de hoogte in...!

Tour dif'France

Van 7-11 juni 2018 is het weer zo ver: een groep leerlingen en medewerkers van Greijdanus Zwolle gaat fietsen voor het goede doel. Na de Tour dus ALS en de Triple Challenge gaan we nu de uitdaging aan onder de naam Tour dif’France. De hoogte in! Minimaal 3000 meter per deelnemer, maar hoe meer hoogtemeters, hoe beter!

In het najaar van 2017 hebben diverse leerlingen zich aangemeld en inmiddels is er een team van 23 leerlingen en 9 medewerkers ontstaan. En met dit team gaan we fietsen voor twee goede doelen, namelijk voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en stichting Timulazu.
Stichting KiKa zamelt geld in voor onderzoek naar kanker bij kinderen.

De Stichting verwoordt het op de website als volgt:
‘Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker’

Stichting Timulazu richt zich op jongeren in Roemenië van 18 tot 26 jaar die dreigen op straat terecht te komen:
‘De Stichting Timulazu zorgt er voor dat kansarme jongeren in de leeftijd van 18 t/m 26 jaar uit hun sociaal en maatschappelijk isolement worden gehaald en een volwaardig leven opbouwen voor zichzelf, hun omgeving en de Roemeense samenleving. Door te investeren in jongeren door het aanbieden van een trainingsprogramma gericht op wonen, gezondheid, welzijn, werk en financiën geeft Stichting Timulazu hen een kans op een betere toekomst en leveren wij een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van de Roemeense samenleving.’

We hopen een mooi bedrag bij elkaar te brengen voor deze doelen. Dit doen we door ons te laten sponsoren door familie, vrienden en bekenden via machtigingsformulieren.

Spinningmarathon
Op 4 april was er een spinningmarathon om geld in te zamelen voor het project. De hele dag is er gefietst en werd er gezweet. In totaal is er €5000,- opgehaald!

Hoe kun jij bijdragen?
Download het machtigingsformulier en vul deze ruimhartig in! Daarna kun je het formulier opsturen naar Greijdanus, t.a.v. Liesbeth Hooijmeijer, Postbus 393, 8000 AJ, Zwolle. Of geeft het formulier mee aan één van de deelnemers!

Wat gaan we doen?
Op 7 juni reizen we af naar Bourg d’Oisans, aan de voet van de Alpe D’Huez. We slaan daar ons tentenkamp op en gaan vier dagen met elkaar genieten van deze uitdaging. We zullen diverse routes fietsen. Soms samen, soms in aparte groepen. De één wil zes keer de Alpe d’Huez op en de ander kiest ervoor om via andere routes aan de minimale 3000 hoogtemeters te komen. En toch doen we het samen, want samen staan we sterk!

Volg ons op Facebook en Instagram!

Sponsor jij ons ook?!