Samen werken op Greijdanus Meppel

23 maart 2017

Door reporter Gerjan Brinksma
Sinds februari wordt de conciërge van Greijdanus Meppel geholpen door een aantal enthousiaste ouders. Deze 'Vrienden van de conciërge' dragen via de Vriendenstichting een steentje bij.

Eind 2016 werd het plan bedacht om vrijwilligers in te zetten ter ondersteuning van de conciërge. Na een vacature op het ouderportaal zijn drie sollicitanten geselecteerd, die nu als Vriend van de conciërge op Greijdanus Meppel werken.

“Bij hun werkzaamheden is het belangrijk om te kijken waar problemen liggen en om die vervolgens op te lossen", vertelt conciërge Klaas van Sleen. "Dus bijvoorbeeld afval opruimen, toezicht houden in pauzes en helpen bij facilitaire zaken rond vergaderingen."

Hij ziet meerdere voordelen. “Door hun ondersteuning heb ik wat meer tijd, bijvoorbeeld voor extra werk vanwege de verbouwing die we hier kortgeleden hebben gehad. Ook is het mooi dat op deze manier ouders betrokken zijn bij de school. Dat we het samen willen oplossen, dat we ons samen willen inzetten voor het Greijdanus."

Een van de Vrienden is Dieneke Grijpstra, moeder van een Greijdanus-leerling. Ze meldde zich aan omdat de school haar een leuke werkomgeving leek. "Ook wilde ik wat betekenen voor het gereformeerd onderwijs en dat kon op deze manier."

Het werk spreekt haar erg aan. "Als Vriend van de conciërge heb je goede contacten met leraren en leerlingen. De werkzaamheden zijn divers: soms heb je gesprekjes met leerlingen die een probleem hebben, dan praat je weer eens met een leraar of heb je een schoonmaakklus... Dat maakt het heel leuk om te doen."
Een ander pluspunt vindt ze de betrokkenheid. "Je bent hierdoor betrokken bij de school en kunt beter merken wat er op de school gebeurt."


 << terug naar het overzicht