Speciale Paasviering in de Dominicanenkerk

24-3-2016 | Gisteren was in de Dominicanenkerk te Zwolle een speciale Paasviering georganiseerd door leerlingen van vmbo bovenbouw. In een rondgang van een kwartier kreeg de toeschouwer het verhaal van het lijden en de opstanding van Jezus te horen.

Drie meiden zingen prachtig meerstemmig het lied ‘Zie hoe Jezus lijdt voor mij’. Het is de eerste voorstelling van een aantal optredens die verspreid door de kerk worden opgevoerd. Het decor en akoestiek zorgen voor een sfeervolle stemming. De variatie in talenten is indrukwekkend; naast de vertelling van het lijdensverhaal vanuit de Bijbel zijn er optredens van een band, een koor en een kwartet. Een hele andere invulling wordt gegeven door twee leerlingen die het lijdensverhaal rappen.

Vrienden van Greijdanus
De Paasviering werd mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van Greijdanus’. Maatschappelijke betrokkenheid en het delen van verschillende soorten persoonlijk kapitaal zijn belangrijke doelstellingen. Bij de viering deelden leerlingen hun menselijk kapitaal in de vorm van hun (muzikaal) talent. En als school werd, door ook mensen vanuit verschillende maatschappelijke organisaties uit te nodigen, spiritueel kapitaal (geloof in God als drijfveer voor wat we doen) gedeeld.