Een waarde(n)volle kerstviering

16-12-2015 | Op dinsdag 15 december 2015 organiseerde het Greijdanus College in samenwerking met Vernieuwend Noaberschap en Vrienden van Greijdanus een bijzondere kerstviering voor buurtgenoten in Zwolle Zuid.

Het was een schitterende, zonnige morgen met een mooie, waarde(n)volle viering. De leerlingen traden zelf als presentator op. De buurtgenoten en andere belangstellenden die aanwezig waren, vonden het bijzonder om de viering op deze manier mee te maken. Er werden tijdens de viering allerlei soorten kapitaal gedeeld. Tijdens het zingen zorgden de leerlingen in het koor en de band voor een stukje begeleiding. Ook het tlh team had een bijzondere bijdrage. Met Erik Korterink op de piano, zongen zij het lied: ‘Als het duister is’. 

‘Wat is kerst?’ Een vraag waarbij werd stilgestaan tijdens de viering. Dit werd verbeeld met een pakkend filmpje.  Kerst als een prachtig feest van ontmoeting, lekker eten en allerlei moois. Maar denk je eens in dat je een feest organiseert voor een vriendin, maar vergeet haar zelf uit te nodigen en het mee te vieren..?

Kijk het filmpje hieronder voor een impressie van de kerstviering.

 


Bijzondere kerstviering voor Zwolle Zuid

Greijdanus College in samenwerking met Vernieuwend Noaberschap en Vrienden van Greijdanus

7-12-2015 | Op dinsdag 15 december 2015 organiseert het Greijdanus College in samenwerking met Vernieuwend Noaberschap en Vrienden van Greijdanus een bijzondere kerstviering voor buurtgenoten in Zwolle Zuid. De viering vindt plaats in de Jozefskerk aan de Ministerlaan 201 en duurt van 10.45 uur tot 11.30 uur.

Het kerstevangelie wordt verteld, er zijn muzikale bijdragen en er wordt ook met elkaar gezongen. Leerlingen, docenten, buurtgenoten hebben zich samen ingezet om een bijzondere kerstviering te organiseren. Op de uitnodiging staat de volgende tekst: “Kerst bepaalt ons erbij dat we het in dit leven zelf niet redden. God heeft zijn Zoon gegeven om ons te redden. Hij komt naar ons toe en brengt licht in de wereld.”

Vernieuwend Noaberschap en Vrienden van Greijdanus
Vernieuwend Noaberschap maakt verbindingen tussen doelgroepen in Zwolle Zuid met als doel: delen van wat je hebt gekregen, omzien naar de ander om zo samen de wijk mooier en hechter te maken. Dit sluit mooi aan bij de doelstelling van de Vrienden van Greijdanus, namelijk delen van kapitaal. Een voorbeeld is deze kerstviering waarbij talenten en mogelijkheden van de leerlingen, docenten en buurtgenoten voor elkaar worden ingezet. 

Waar: Jozefskerk, Ministerlaan 201 te Zwolle
Wanneer: dinsdag 15 december 2015 van 10.45 uur tot 11.30 uur
Voor: inwoners van Zwolle Zuid