Greijdanus verzorgt bijzondere kerstmaaltijd voor Leger des Heils
 

17-12-2015, Meppel | Muziek, ontmoeting, het kerstevangelie en lekker eten. Ingrediënten van een bijzondere kerstmaaltijd op het Greijdanus College in Meppel. Samen met het Leger des Heils en Vrienden van Greijdanus organiseerden vmbo-leerlingen een kerstdiner voor meer dan 100 mensen die, zeker in deze tijd van het jaar, geconfronteerd worden met armoede en eenzaamheid. De leerlingen wilden op deze manier iets van het licht van Jezus uitstralen in deze donkere tijd.

Sinds een aantal jaar maakt het Leger des Heils gebruik van de aula van de gereformeerde school voor een kerstmaaltijd. Klaas van Sleen, conciërge op het Greijdanus in Meppel, kwam op het idee om hier iets nog mooiers van te maken en vroeg de Vriendenstichting en de leerlingen en collega’s van het ISDC om hulp. De leerlingen regelden de ontvangst, de aankleding en samenstelling van de maaltijd. Via de Vriendenstichting werden ouders betrokken en gevraagd om hun kookkunsten in te zetten voor het hoofdgerecht. Voorganger van het Leger des Heils, Dieuwke van der Haak, was ontroerd door de inzet van al deze mensen om er een mooie maaltijd van te maken.

Eén van de aanwezige ouders vertelt: “Ik wilde dit jaar met kerst graag iets voor anderen doen, samen met m’n gezin. Deze manier past precies bij wat ik zocht. Daarom hebben we een lekker gerecht gekookt en zijn we vanavond hier. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen zien hoe waardevol het is om uit te delen van wat je hebt gekregen.”

Tijdens de maaltijd werd er een mooi kerstverhaal verteld. Ook was er een koor en er werd gezongen. De maaltijd stond in het teken van delen met oog voor elkaar. Ton Sebens, directeur van Greijdanus Meppel: “Alles kwam bij elkaar vanavond. Zo mooi vind ik dat! En het was een bijzondere (leer)ervaring voor onze leerlingen. Dit is de school als leer- en leefgemeenschap.”