Filmen in Hardenberg

17-12-2015 | Om het verhaal van de Vriendenstichting nog beter te kunnen vertellen, zijn we bezig met het maken van een promofilm. In de film worden verhalen verteld over wat de Vriendenstichting is en kan zijn. Verhalen over medewerkers, ouders, leerlingen en andere betrokkenen die hun kapitaal delen. Over betrokken zijn bij elkaar en bij de maatschappij.

Deze week zijn er op de vestiging in Hardenberg opnames gemaakt. Daar werden twee verhalen verteld. Op de eerste locatie waar onze filmmaker, Ronald van der Ziel van Leiz filmproducties, aan de slag ging was dit het verhaal van een leerling en een medewerker die samenwerken bij het ICTPunt. Samen bieden ze, vanuit hun eigen kapitaal, hulp bij de meest uiteenlopende ICT problemen.

Daarna werd er bij het ISDC gefilmd. De leerlingen daar lieten zien hoe zij in een werksituatie drankjes serveren, bijvoorbeeld bij een Beursvloer waar mensen uit het bedrijfsleven te gast zijn. Zij vertelden daarmee het verhaal over hoe bedrijven en organisaties worden uitgedaagd om leerlingen groeikansen te bieden in een nieuwe omgeving.

Tijdens de open dagen zal de promofilm te zien zijn in het oudercafé van de Vriendenstichting.