Nieuws 2015-2016

 


Leerlingen exposeren op een bijzondere plek
20-5-2016, Zwolle | Op zaterdag 28 mei van 10.00 tot 17.00 uur staan de buurtschappen Schelle en Oldeneel in het teken van kunst en cultuur. Ook leerlingen van Greijdanus exposeren hun werk tijdens deze kunst- en cultuurroute. Lees verder.


Speciale Paasviering in de Dominicanenkerk
24-3-2016 | Gisteren was in de Dominicanenkerk te Zwolle een speciale Paasviering georganiseerd door leerlingen van vmbo bovenbouw. In een rondgang van een kwartier kreeg de toeschouwer het verhaal van het lijden en de opstanding van Jezus te horen. Lees verder.


"Een aandeel in elkaar"
09-03-2016 | "Een aandeel in elkaar." Met deze uitspraak geven we een knipoog naar de welbekende reclame van de Rabobank. Als school en Vriendenstichting hebben we zoveel rijkdom in huis, zoveel kapitaal om op school en in de samenleving te delen. Daarmee zijn we minstens zo waardevol als een bank. Bekijk het filmpje van de Vriendenstichting.


Vier je mee met onze leerlingen in de Dominicanenkerk?
9-3-2016 | Op woensdag 23 maart vindt er een bijzondere paasviering plaats in de Dominicanenkerk in Zwolle. Leerlingen van de vmbo bovenbouw zingen, rappen, vertellen en musiceren die middag op verschillende plekken in het kerkgebouw. Samen ‘vertellen’ ze zo het goede nieuws over het lijden en de opstanding van Jezus. Lees verder.


Kijktip Bureau van Waarden
Boaz Tepper is één van onze eerste reporters via het Bureau van Waarden. Hij heeft een sfeerimpressie gemaakt van de Open dag 2016 op Greijdanus Zwolle. Bekijk film.  


Gezellige gesprekken en koffie drinken in het oudercafé
01-02-2016 | Tijdens de open dagen waren er oudercafés op alle vestigingen. Wat de vier oudercafés gemeen hadden, waren het delen ervaringen, het drinken van kopjes koffie en de leuke gesprekken die er ontstonden. Lees verder.


Bureau van Waarden
19-2-2016 | In februari 2016 is het Bureau van Waarden officieel van start gegaan. Met het Bureau van Waarden wordt de inzet van leerlingen als medewerker van de school gefaciliteerd. Een soort eigen uitzendbureau in school dus. Lees verder.


Kom je ook een cursus volgen?
19-2-2016 | Als school willen we een plek zijn om te leren, elkaar te ontmoeten en samen te genieten. Niet alleen voor onze leerlingen, maar ook voor ouders, personeel en buurtgenoten. Daarom organiseren Greijdanus Enschede en de Vrienden van Greijdanus dit voorjaar avondcursussen. Lees verder.


Gezellige gesprekken en koffie drinken in het oudercafé
21-01-2016 | Vrienden die spreken vanuit hun ervaring als ouders van kinderen op Greijdanus vindt u in het oudercafé. Bij hen kunt u terecht voor een gezellig gesprek en een kop koffie, maar ook met praktische vragen. Lees verder.


Greijdanus verzorgt bijzondere kerstmaaltijd voor Leger des Heils
17-12-2015, Meppel | Muziek, ontmoeting, het kerstevangelie en lekker eten. Ingrediënten van een bijzondere kerstmaaltijd op het Greijdanus College in Meppel. Samen met het Leger des Heils en Vrienden van Greijdanus organiseerden vmbo-leerlingen een kerstdiner voor meer dan 100 mensen die, zeker in deze tijd van het jaar, geconfronteerd worden met armoede en eenzaamheid. De leerlingen wilden op deze manier iets van het licht van Jezus uitstralen in deze donkere tijd. Lees verder.


Filmen in Hardenberg
17-12-2015 | Om het verhaal van de Vriendenstichting nog beter te kunnen vertellen, zijn we bezig met het maken van een promofilm. In de film worden verhalen verteld over wat de Vriendenstichting is en kan zijn. Verhalen over medewerkers, ouders, leerlingen en andere betrokkenen die hun kapitaal delen. Over betrokken zijn bij elkaar en bij de maatschappij. Lees verder.


Een waarde(n)volle kerstviering
16-12-2015 | Op dinsdag 15 december 2015 organiseerde het Greijdanus College in samenwerking met Vernieuwend Noaberschap en Vrienden van Greijdanus een bijzondere kerstviering voor buurtgenoten in Zwolle Zuid.  Lees verder.


Bijzondere kerstviering voor Zwolle Zuid
Greijdanus College in samenwerking met Vernieuwend Noaberschap en Vrienden van Greijdanus
7-12-2015 | Op dinsdag 15 december 2015 organiseert het Greijdanus College in samenwerking met Vernieuwend Noaberschap en Vrienden van Greijdanus een bijzondere kerstviering voor buurtgenoten in Zwolle Zuid. De viering vindt plaats in de Jozefskerk aan de Ministerlaan 201 en duurt van 10.45 uur tot 11.30 uur. Lees verder.


  De Big Band deelt kapitaal
06-11-2015 | Op dinsdag 24 november geven de leerlingen van de Big Band een bijzonder concert. Bij Woonzorgcentrum De Kievitsbloem in Zwolle Zuid doen ze een try-out van hun concert op 28 november. Tijdens dit try-out concert delen de leerlingen hun menselijk kapitaal, zodat de ouderen bij De Kievitsbloem kunnen genieten van hun muzikaal talent. Lees verder.


Relatieplatform Vriendenstichting in ontwikkeling
27-10-2015 | Eind oktober zijn we gestart met de implementatie van een professionele applicatie waar u en jij straks gebruik van kunnen maken: het relatieplatform van de Vriendenstichting. Lees verder.


Vluchteling te gast
15-10-2015 | In de week van 5 oktober tot en met 9 oktober stond Greijdanus Zwolle in het teken van vluchten voor oorlogsgeweld. Allerlei acties werden opgezet om geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen ver weg. Lees verder.


Leuk om te lezen
Dit artikel, dat voor ons een bron van inspiratie is geweest, willen we graag delen. Het gaat over onze samenleving, vragen naar verbinding en zingeving en sprak ons aan vanuit de behoefte naar nieuwe collectiviteit die in het stuk zo sterk naar voren komt. Die behoefte is voor ons een drijfveer om Vriend te zijn. Lees verder.


Nog meer Vriendennetwerken
25-09-2015 | Ook onze partnerscholen bouwen aan een Vriendennetwerk. Zowel Gomarus als Guido de Bres en GSR volgen dit initiatief van Greijdanus. Lees verder.


Schooljaar gestart met ontmoeting
02-09-2015 | Als start van het schooljaar organiseerde Greijdanus Enschede een barbecue voor ouders, medewerkers en leerlingen. Het was een moment om elkaar op ontspannen manier te onmoeten en kennis te maken met het nieuwe concept "Vrienden van Greijdanus". Lees verder.


Ontspannen ontmoeting en nieuwe uitdaging
7-4-2015 | Het is weer dinsdagavond, ook vanavond worden er op de vestiging in Zwolle weer volop cursussen aangeboden. Misschien doet u zelf wel een cursus tennis, Wordpress of bent u in het autisme belevingscircuit gedoken. Lees verder.


Stuur leerlingen een kaartje
15-12-2014 | Met kerst wordt 'Schitteren in Zijn licht' vaak extra zichtbaar. Met de kerstkaart van Greijdanus wilden we daarvan iets met ouders en relaties van Greijdanus delen. Lees verder.