Ontspannen ontmoeting en nieuwe uitdaging

7-4-2015 | Het is weer dinsdagavond, ook vanavond worden er op de vestiging in Zwolle weer volop cursussen aangeboden. Misschien doet u zelf wel een cursus tennis, Wordpress of bent u in het autisme belevingscircuit gedoken.

Er zijn dit jaar een aantal bijzondere workshopleiders. Voor het eerst worden de cursussen niet alleen door medewerkers van Greijdanus gegeven, maar zijn er ook ouders die hun passie delen met andere ouders, medewerkers en buurtbewoners. Daar heeft de Stichting Vrienden van Greijdanus een aandeel in.

De ouder bij wie we een kijkje neem is Ellen van Dijken. Zij geeft een cursus mozaïek. Aan het begin van de avond drinken we samen, in een lerarenkamer vol ouders, medewerkers en buurtbewoners, een kopje koffie. Als we het handvaardigheid lokaal binnen komen, blijkt dat de cursisten al aan het werk gegaan zijn. De concentratie is voelbaar, maar het is ook erg gezellig. Die mooie mix, daar gaat het om bij de avondcursussen: elkaar ontmoeten en jezelf uitdagen iets nieuws te leren.