‘Beursgang’ Greijdanus Zwolle


29-9-2014 | Goed voorbeeld doet goed volgen. Twee jaar geleden was de 'beursgang' van Greijdanus Meppel al een feit, aanstaande woensdag volgt ook de Zwolse vestiging.

Woensdag 1 oktober luidt de gong van Beursvloer Zwolle in Hedon. Het Greijdanus is erbij om met gesloten beurs waarden uit te ruilen met maatschappelijke organisaties, bedrijven en burgerinitiatieven. Vanuit de ambitie te 'schitteren in de samenleving' leek de Beursvloer mij een evenement waar we als school op onze plek zouden zijn. Natuurlijk moet dat wel ondersteunend zijn aan wat er in de school gebeurd.

Peilend naar waar de school in vraag en aanbod een rol zou kunnen spelen, werd er vanuit verschillende hoeken bij het initiatief aangehaakt. Vanuit de maatschappelijke stages zagen Hannie van Ommen en Anton Scheringa mogelijkheden om nieuwe contacten te leggen. Met Karianne Rozema van het ISDC was ik al in gesprek over de mogelijkheid ons als school te profileren met koffie en gebak door de ISDC leerlingen, ook zag zij de Beursvloer als een goede kans om meer buitenschoolse leerervaringen te organiseren.

Dat gebak, de cupcakes gebakken en geserveerd door de leerlingen van het ISDC zijn een prachtige binnenkomer. "Kijk, dit zijn onze leerlingen. Zie ze schitteren..!" Ze serveren niet alleen gebak, de leerlingen van het ISDC zijn op de Beursvloer ook als gastheren/gastvrouwen aanwezig en ze schenken koffie. De leerlingen zijn daarmee een visitekaartje voor zichzelf en voor de school en doen tegelijk relevante leerervaringen op.