Greijdanus Meppel viert de Franse taal

08 november 2018

Zijn we in Meppel of in Parijs? Op 8 november leek het alsof Greijdanus Meppel zo’n 750 kilometer naar het zuiden was verplaatst. Er werd namelijk uitgebreid aandacht besteed aan de Dag van de Franse Taal.

De Dag van de Franse Taal wordt jaarlijks georganiseerd op de tweede donderdag in november. Het doel van deze dag is om het vak Frans als schoolvak en de invloed van de Franse taal en cultuur wereldwijd onder de aandacht te brengen.

Het Greijdanus College in Meppel stond daarom deze hele dag in het teken van Frankrijk en de Franse taal en cultuur. Leerlingen werden bij binnenkomst verwelkomd door Franse pianomuziek en zang, uitgevoerd door een leerling; de school was van binnen en buiten versierd met Franse vlaggen; tijdens de pauze werden croissantjes, stokbrood en uiensoep uitgedeeld.

De gehele dag klonk er Franse live radiomuziek in de aula. Bij verschillende vakken werd aandacht besteed aan deze speciale dag. Er was een verkiezing voor de best geklede leerling en docent en leerlingen konden bewijzen wat ze wisten over Frans als wereldtaal. De docenten sloten de dag af met een glas goede wijn en een proeverij van Franse kazen.

 << terug naar het overzicht