Talentklassen

De leerling wordt steeds meer eigenaar van z’n leerproces. Door het maatwerkconcept krijgt de leerling de kans om z’n eigen keuzes te maken in leeractiviteiten. Daarnaast willen we extra ruimte bieden aan talentontwikkeling.

De leerling die in leerjaar 1 en leerjaar 2 zit, mag zelf kiezen op welk gebied hij zichzelf wil ontwikkelen. Greijdanus Meppel heeft hiervoor drie mogelijkheden: de Cultuurklas, de ScienceXL –klas en de Sportklas.

In de eerste periode zal de leerling kennismaken met de drie verschillende Talentklassen. Daarna gaat de leerling aan de slag in de klas van zijn keuze.

Cultuurklas
In de Cultuurklas is ruimte voor muziek, beeldende vakken en drama. Leerlingen die het leuk vinden om creatief bezig te zijn, komen goed tot hun recht in deze klas.

Science XL-klas
De de Science XL-klas past goed bij de onderzoekende leerling, waarbij verwondering centraal staat.
De havo/vwo-leerlingen gaan, bijvoorbeeld, zelf het weer voorspellen. Vmbo-leerlingen, die kiezen voor de Science XL-klas, gaan praktische werkstukken maken.

Sportklas
Leerlingen die goed kunnen sporten zijn in de Sportklas aan het goede adres. Tijdens deze lessen worden bekende sporten meer uitgediept en maken de leerlingen kennis met onbekendere sporten als, bijvoorbeeld, rugby.