Internationaal Leren

Internationaal leren is een van de ontwikkelingen binnen Greijdanus Meppel. Over grenzen kijken, anderen leren begrijpen, cultuurverschillen in beeld brengen, beseffen dat ‘normaal’ overal anders is.

Op het Greijdanus in Meppel zorgen we ervoor dat leerlingen in hun schoolcarriere regelmatig contact hebben met leerlingen in het buitenland. Dit kan vanuit huis, maar ook door bezoeken aan andere landen.

De leerlingen van leerjaar 1 zien in de laatste periodes van hun schooljaar het vak ‘internationaal leren’ op hun rooster staan. In deze lessen wordt gewerkt aan een groot vakoverstijgend en internationaal project. De leerlingen zullen hierbij in ieder geval communiceren met leerlingen in het buitenland. Dit project wordt gekoppeld aan het goede doel dat Greijdanus Meppel ondersteunt: de Reformd Presbyterian Church in Noordoost-India via De Verre Naasten.

Lees meer over goede doelen

Deze lijn van internationalisering wordt steeds meer uitgebouwd. In klas 3 havo/vwo gaan de leerlingen naar Luik en Aken om gesprekken te voeren in het Duits en Frans. De leerlingen uit vmbo 3 bb/kb doen in Londen Engelse spreekopdrachten. Ook wordt o.a. er geskypet met een school in Barcelona, gaan er brieven naar Argentinie.