Vwo

Op het Greijdanus College in Meppel kunnen leerlingen de eerste 3 leerjaren van het vwo volgen. Hierna kan de schoolloopbaan worden vervolgd op onze vestiging in Zwolle. Vwo is de afkorting voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Leerlingen ontwikkelen hun talenten en worden voorbereid op een studie aan een universiteit.

Sommige leerlingen kiezen na het vwo ook voor een hbo-opleiding, die soms ook versneld kan worden doorlopen. Degenen die vwo willen volgen, gaan na het derde leerjaar naar de vestiging in Zwolle.

Vwo bovenbouw Zwolle
In Zwolle is de vwo-afdeling de grootste afdeling van het Greijdanus. In de leerjaren vier, vijf en zes zitten ruim 430 leerlingen, verdeeld over zeventien klassen. Het vwo bestaat bij onze school uit een atheneum en een gymnasium. Je krijgt een gymnasiumdiploma als je ook examen doet in Grieks en/of Latijn.

Leerlingen op het vwo houden van leren en studeren, maar natuurlijk ook van plezier maken. Ze leren om kritisch en creatief te denken, te onderzoeken en argumenteren.

Op het vwo kunnen leerlingen, naast de verplichte en keuzevakken, ook kiezen voor extra vakken. Er zijn zelfs mogelijkheden om (in lestijd) een cursus aan de Open Universiteit te volgen of een stageopdracht buiten de school uit te voeren.

In Meppel bereiden we leerlingen goed voor op de overstap naar Zwolle. Zo is er onder andere een kennismakingsbezoek. Om een goede profielkeuze te maken, volgen leerlingen dan vakken die wij in Meppel niet kunnen aanbieden.