Meppel voert actie voor scholen in India

19 oktober 2017

De 'Maak Meer Marathon' werd georganiseerd in samenwerking met Verre Naasten. Het doel was om drie scholen in Noordoost India een opknapbeurt geven en te voorzien van nieuwe schoolmiddelen. Op 18 september was de aftrap van de actie. In de vijf actieweken die volgen, voerden de leerlingen in teams van 2-3 personen zelfbedachte acties om geld in te zamelen. Alle activiteiten en inkomsten werden bijgehouden op het online platform www.mijnmission.nl/project/greijdanus-meppel-in-actie-voor-india.

Op dinsdag 17 oktober was de feestelijke afsluiting van de Maak Meer Marathon. De leerlingen volgden allerlei workshops. Geen Nederlands, wiskunde of geschiedenis op het lesrooster, maar o.a. simultaan schaken, Spaans, veganistisch Indisch koken, handletteren, slagroomtaart maken, fotograferen of escaperoom. Ook hoorden de leerlingen de indrukwekkende getuigenis van Joop Gottmers. De dag werd afgesloten met de colorrun rond de school.

In de afgelopen weken hebben groepen leerlingen op verschillende manieren actie gevoerd: een muziekavond in de school, optreden in de Diezerstraat in Zwolle, auto’s wassen, een kledingruilbeurs, schuimpjes verkopen, handlettering en nog veel meer.  

De Maak Meer Marathon had ook een wedstrijdelement. Halverwege de actie werd de tussenstand bekeken. Klas 2F kreeg taart, omdat er op dat moment in die klas de hoogste opbrengst per leerling was gehaald. Marieke van Helden, Esmee de Jong en Sarai Last (1E) wonnen de originaliteitsprijs voor hun kledingruilbeurs.

Aan het einde van de actie ontvingen Anne-Wil Petter, Julia Olsman en Naomie van Ommen (4TL) de originaliteitsprijs voor hun optreden in de Diezerstraat in Zwolle. De groep Meppeler Muggen met Boris van den Berg, Daan Bakker en Stefan Welink haalde de grootste opbrengt. Deze jongens hebben o.a. vier zaterdagen auto’s gewassen. Het hoogste klassengemiddelde wordt nog berekend.

Het streefbedrag voor de Maak Meer Marathon had Greijdanus Meppel gesteld op €10.000. Inmiddels is duidelijk dat dit doel is gehaald! Er is al meer dan €11.500 verdient voor de scholen in Noordoost India.

Meer foto’s van de workshops en de colorrun zijn (als het goed is) te bekijken via deze link: https://drive.google.com/open?id=0B0HGJ5r1dK6EY1V3cmNOT0JYcEU

 

 << terug naar het overzicht