Schitterende examenresultaten voor leerlingen van Greijdanus Meppel

4-7-2016, Meppel | Deze week is de diploma-uitreiking op het Greijdanus College in Meppel. Na een spannende examenperiode zijn er prachtige resultaten behaald door de leerlingen. Van het vmbo zijn 70 van de 71 leerlingen geslaagd en op de havo 26 van de 28. Eén leerling heeft de opleiding zelfs Cum Lade afgesloten.

In de Kruiskerk werkten leerlingen van Greijdanus Meppel de afgelopen weken hard aan hun examens. Deze week mogen ze hier ook hun diploma ophalen. Voor Jorieke Brand is het extra bijzonder, zij sluit de vmbo-tl opleiding cum laude af.

Jorieke Brand: “Het geeft iets extra’s om op deze manier te slagen. Ik heb me vooral voorbereid met oefenexamens. Biologie ging uiteindelijk erg goed, omdat ik dat ook een leuk vak vind. Na de vakantie begin ik met de opleiding medewerker maatschappelijke zorg. Maar nu eerst lekker genieten van de zomervakantie!”

Vier leerlingen uit de derde klas van vmbo-tl deden alvast wiskunde-examen. Het afgelopen jaar werd het wiskundeprogramma voor deze leerlingen versneld, zodat alle stof behandeld was voor het examen. Luuk Ottens haalde zelfs een 9. “Ik vind het fijn dat ik wiskunde alvast heb afgerond. Zo kan ik volgend jaar mijn tijd aan andere vakken besteden of met de havo-stof aan het werk.”

Bekijk hier de namen van alle geslaagden.