Microkrediet Greijdanus Meppel voor AZC Hoogeveen levert recordbedrag op

10-12-2015 | Voor tweedeklassers van tl, havo en havo/vwo van het Greijdanus College in Meppel wordt elk schooljaar een microkredietproject georganiseerd. Leerlingen krijgen 2 euro van de school en moeten ervoor zorgen dat ze met hun eigen onderneming geld verdienen. Deze keer werd als spaardoel gekozen voor vluchtelingen.

Voor de start van het project werden leerlingen uitgenodigd op het AZC in Hoogeveen. Daar hoorden ze dat er veel behoefte is aan een relaxruimte voor leeftijdsgenoten. De leerlingen waren erg onder de indruk van het contact met de vluchtelingen. Ze hebben dan ook erg hun best gedaan om veel geld te verdienen. Dat gebeurde onder andere door: cakes en appelflappen bakken, auto’s wassen, lege flessen ophalen en hamburgers bakken. Een groep hield zich bezig met tuinwerkzaamheden en een andere groep is aan de slag gegaan als levend standbeeld.

Deze activiteiten hebben een recordbedrag van 1550 euro opgeleverd. Een hele prestatie als je bedenkt dat er maar 79 leerlingen betrokken waren bij dit project. Het opgehaalde bedrag wordt ingezet om een relaxruimte voor tieners in te richten. De school heeft televisies, spelcomputers, controllers en games aangeschaft. Vandaag werden deze spullen naar het AZC gebracht door de leerlingen die het meeste geld hebben verdiend.


 


Leerlingen Greijdanus Meppel in actie voor asielzoekers

21-9-2015 | Komende weken wordt door de klassen 2D, 2E en 2F van Greijdanus Meppel actie gevoerd voor mensen in het Asielzoekerscentrum in Hoogeveen. De leerlingen gaan zoveel mogelijk geld verdienen voor de inrichting van een speciale “chillruimte” voor jongeren in dit AZC.

De leerlingen krijgen allemaal een kleine bijdrage van school en moeten met deze inleg zoveel mogelijk geld verdienen. Hoe ze dat gaan doen, is helemaal aan hen.

Om een goede indruk te krijgen van de mensen waar zij geld voor gaan inzamelen, gingen de jongeren op vrijdag 18 september naar het Asielzoekerscentrum in Hoogeveen. Na een warm welkom mochten de leerlingen in groepen een kijkje nemen in onder andere de slaapvertrekken, de keuken en de buitenplaats. Doordat er veel verteld werd en er ruimte was om te vragen te stellen, kregen de leerlingen een goede indruk van het leven in dit AZC.